Trije Kamničani v mladinski ….

  Iztok Kšela, selektor slovenske mladinske izbrane vrste, ki je s svojimi igrami in uvrstitvijo v polfinale navdušila navdušila na evropskem prvenstvu na Češkem in Slovaškem, je na prvi, tridnevni ciklus priprav povabil vseh dvanajst junakov iz Brna.

  „Z današnjim dnem smo končali tridnevni ciklus uvodnih priprav za kvalifikacije za nastop na SP. Odigrali smo tudi dve tekmi s člansko ekipo Izraela, obe sicer izgubili, vendar smo ju odigrali prvi in drugi dan priprav in to po napornih treningih, zato je bilo v igri veliko nihanj, vendar poraza nista zaskrbljujoča. Drugače pa so fantje v dobrem stanju in smo opravili veliko delo, ki bo baza za ciklus po novem letu. Odzvali so se vsi reprezentanti, ki so bili na EP, z izjemo Okrogliča, ki bo nastopil s kadetsko reprezentanco v kvalifikacijah za nastop na EP in obolelega Jana Gašparina. Po posebnem programu bo z nami tudi Drvarič, ki ima obveznosti v klubu, kjer je ostal edini podajalec. Žal se nam ni mogel pridružiti Aleš Kk, ki ima težave s koleni. Tako nam na treningih, ko ni Drvariča pomaga podajalec Hoč Uroš Planinšič. Na pripravah se nam je prvič pridružil tudi, kar 211 cm viski Sašo Štaleker iz Mislinje. Oba novinca moram zelo pohvaliti, saj sta se odlično vklopila v ekipo. Po novem letu se dobimo spet v Hočah, kjer bomo trenirali vse do začetka kvalifikacij. Odigrali bomo še tri trening tekme s Calcitom, Pomgradom in mladinsko reprezentanco Hrvaške,“ je po koncu prvega dela priprav povedal Kšela, ki se je zahvalil Draš centru in osebju v hotelu Arena in izrednim pogojem, ki jim jih nudijo Hoče v svoji prelepi dvorani.

  V Hoče vabim vse ljubitelje odbojke, da si ogledajo kvalifikacije za SP, kajti ti fantje, si resnično zaslužijo podporo s tribun,“ je še dodal selektor slovenske mladinske reprezentance, v kateri vidno vlogo igrajo tudi trije igralci Calcit Volleyballa, in sicer Tonček Štern, Primož Vidmar in Sergej Drobnič. Nasprotniki slovenskih odbojkarjev v skupini B bodo Turki in Estonci, v drugi krog kvalifikacij, ki bodo na sporedu maja, pa se bo uvrstila samo prvouvrščena ekipa.


  Slovenska mladinska reprezentanca

  Organizatorji igre: Jernej Vrhunc (Šoštanj Topolšica), Urban Drvarič (Panvita Pomgrad), Uroš Planinšič (Hoče).

  Sprejemalci: Sergej Drobnič (Calcit Volleyball), Jakob Rojnik (Šoštanj Topolšica); Žiga Donik (Maribor), Matej Kk (Astec Triglav).

  Blokerji: Primož Vidmar (Calcit Volleyball), Filip Uremovič (Maribor), Jan Kozamernik (ACH Volley), Sašo Štaleker (Mislinja).

  Korektor: Tonček Štern (Calcit Volleyball).

  Prosta igralca: Jan Gašparin (Go Volley), Matevž Ledinek (Hoče).

  Selektor: Iztok Kšela, pomočnik selektorja: Zoran Kedačič.

   

  Komentarji