V mislih le Koprčanke

  Medtem ko so Mariborčanke odšle na močan turnir v Beleku – resda brez Monike Potokar, ki je okrepila vrste italijanskega A-1 ligaša Forlija, ki se bori za obstanek v ligi, vendar z njihovo novo okrepitvijo, Američanko Sarah Ammermanovo, ki je za Mariborčanke igrala v sezoni 2011/12 -, se Kamničanke na zaključni turnir slovenskega pokalnega tekmovanja pripravljajo kar doma.

  Po naši zadnji tekmi z Norvežankami v pokalu Challenge, smo bili prosti le na božični dan in tri dni za novo leto, sicer pa smo trenirali večinoma dvakrat dnevno. Obnovili smo telesno moč, poudarek pa smo dali tudi tehniki. Igralke so na treningih zelo prizadevne in si zaslužijo pohvale za svoje delo. Za razliko od Mariborčank, ki odhod Potokarjeve nadomestili z Ammermanovo, pri nas v igralskem kadru še ni sprememb. Še več, poškodovala se je Klara Kregar, tako da sta se nam na nekaterih treningih pridružili Tina Novak in Špela Lazar,“ je o tem, kako potekajo priprave Kamničank, povedal Gašper Ribič, trener odbojkaric Calcit Volleyballa.

  Omenili smo gostovanje Nove KBM Branika na turnirju Gloria cup v Beleku, kjer so na prvi tekmi z 2:3 izgubile proti Voleru iz Zricha, nato pa z 0:3 proti VakifBank Carigradu in Azeryolu iz Bakuja – vse tri ekipe igrajo v ligi prvakinj.

  Mariborčanke imajo to srečo, da imajo dobre mednarodne povezave, mi jih še nimamo in temu primerne bodo naše pripravljalne tekme. V tem tednu bomo doma igrali proti hrvaški mladinski reprezentanci, ki se pripravlja na kvalifikacije za SP, potem bomo v četrtek igrali proti naši drugi članski ekipi, še eno tekmo pa načrtujemo za prihodnji teden. Tako da brez tekem na zaključni turnir pokala Slovenije ne bomo šli. Seveda spremljamo tudi, kaj se dogaja v taborih naših nasprotnic na zaključnem turnirju. Trenutno bolj kot o Mariborčankah razmišljamo o Koprčankah, znano pa nam je, da je Potokarjeva zapustila Branik in da se je po dveh letih vrnila Ammermanova. A kot rečeno, za nas je v tem trenutku bolj pomembna tekma s Koprčankami, ki so zanesljivo osvojile prvo mesto v rednem delu državnega prvenstva. Naš prvi cilj na zaključnem turnirju pokala Slovenije bo, da se uvrstimo v finale in šele po polfinalni tekmi bomo začeli razmišljati o nasprotnicah v finalu,“ je ob koncu krajšega razgovora še dejal Ribič.

   

  Spored zaključnega turnirja pokala Slovenije

  Sobota, 17. januar, polfinale (OŠ Braslovče): Calcit Volleyball – Luka Koper (14:30), Nova KBM Branik – Braslovče (17:00).

  Nedelja, 18. januar, finale (OŠ Šempeter): ob 16:45 uri.

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji