V Italijo z Eleno Kučej

  Trener Kamničank Gašper Ribič bo na svojih prvih pripravljalnih tekmah v novi sezoni lahko računal tudi na Eleno Kučej, ki se je vrnila z reprezentančnih priprav, kar pomeni, da žal ne bo v izbrani vrsti na letošnjem evropskem prvenstvu, ki bo od 26. septembra do 4. oktobra. Na pripravah v Mariboru sta še naprej Mojca Božič in Urška Igličar. 

  Vsekakor bi si želel, da bi bila tudi Elena še naprej med kandidatkami za nastop na evropskem prvenstvu in da bi igrala na Nizozemskem, toda z njeno vrnitvijo bomo na kratkem gostovanju v Italiji in Švici zagotovo močnejši. Za nas bosta tekmi proti tako močnima ekipama, predvsem to velja za Montichairi, prišli prezgodaj, saj do zdaj na treningih šest na šest praktično še nismo igrali. Vendar je po drugi strani dobro, da prekinemo monotonijo treninga in vidimo, kje trenutno smo, je pred odhodom v Italijo, kamor se bodo Kamničanke odpravile jutri, dejal Ribič. 

  Tudi v tem tednu kamniške odbojkarice nadaljujejo s treningi dvakrat dnevno. Ob ponedeljkih, sredah in petkih je dopoldne na vrsti fitnes, ob torkih in četrtkih trenirajo po skupinah. 

  Ker do zdaj igre šest na šest praktično še nismo imeli, bomo zagotovo imeli težave z uigranostjo, pričakujem pa, da bo ekipa borbena in da se bo borila za vsako žogo. Zanimalo me bo tudi, kako uspešni na servisu, sprejemu in napadu, čemur smo na treningih posvečali največ pozornosti, je še dodal Ribič.  

  Montichiari je minulo sezono v A-1 ligi končal na sedmem mestu, v letošnji so varovanke trenerja Leonarda Barbierija nekoliko spremenile zasedbo, v njej pa je jedro ekipe bolj ali manj isto kot lani. Manjkala bo le nemška reprezentantka Maren Brinker. Švicarski Sagres je v vse močnejšem švicarskem prvenstvu tekmovanje končal na tretjem mestu.  

   Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Primož Mahkovec

  Komentarji