Od 0:2 do 3:2

  Salonit Anhovo – Calcit Volleyball  2:3 (27, 23, -17, -24, -10)

  Kanal – Športna dvorana Kanal, gledalcev 250, sodnika: Markelj (Bled) in Melavc (Šempeter).

  Salonit Anhovo: Mijatović 7, Česnik 5, Šarić – libero, Karnel 1, Dos Santos 7, Jerončič, Kovačič – libero, Čabarkapa 19, Okroglič 17, Krivec, Tomić, Savičić 6. Trener: Leon Schilling.

  Calcit Volleyball: Hribar – libero, Novljan 10, T. Štern 13, Štalekar 6, Vidmar, Štembergar Zupan 16, Brulec 6, Lakner, Kotnik 17, Ž. Štern 12, Videčnik 3, Konjedic. Trener: Marko Brumen.

  Kanalci so modro skupnino začeli z minimalnim domačim porazom proti Mariboru, medtem ko so Kamničani v svoji dvorani brez izgubljenega niza premagali Panvito Pomgrad. Vmes so varovanci Marka Brumna igrali še na turnirju srednjeevrpske lige v Pliberku, kjer so izgubili s Posojilnico Dobom in ACH Volleyjem, medtem ko so se odbojkarji Salonita lahko v miru pripravljali na obračun z ekipo, ki jih je v letošnji sezoni dvakrat premagal v rednem delu državnega prvenstva, izločila pa jih je tudi v četrtfinalu pokala Slovenije.

  Začetek tekme je pripadel domači ekipi, ki je povedla s 3:0, po polminutnem odmoru gostov je bilo s tretjo točko Dejana Čabarkape že 7:3. Kanalci so, tudi po zaslugi številnih lastnih napak Kamničanov, prišli do petih točk prednosti (14:9), vendar so odbojkarji Calcit v nadaljevanju ob boljšem bloku s točko Jana Brulca izid na 18. točki izenačili, z usšenim napadom Andreja Štembergar Zupana pa povedli (20:19). V končnici niza so najprej ubranili dve zaključni žogi, z asom Žana Novljana sami prišli do zaključne žoge, na koncu pa le morali priznati premoč domače ekipe. Pri zadnji točki za Kanalce se je ob napadu Štembergar Zupana domači bloker Dane Mijatović dotaknil žoge, česar pa sodnika nista opazila.

  Tudi drugi niz je imel podoben potek kot prvi, saj so bili domači odbojkarji večinoma v prednosti, ob prvem tehničnem odmoru so vodili s štirimi točkami prednosti, z asom Čabakrape so prednost zadržali tudi ob drugem tehničnem odmoru. Z blokom Tončka Šterna in po kar treh lastnih napakah Kanalcev je bil izid na 16. točki že izenačen, a le na kratko, kajti domači odbojkarji so s točkami Jureta Okrogliča spet prišli do štirih točk prednosti (22:18). Kamničani so v končnici ubranili eno zaključno žogo, ne pa tudi druge, ki jo je izkoristili Čabarkapa. Vprašanje pa je, če sodnika pri izidu 23:24 ne bi ponavljala sicer odličnega servisa Andreja Šembergar Zupana.

  Po dveh nesrečno izgubljenih nizih so gostje v tretjem le strnili svoje vrste. Z boljšim servisom, ob razigranem Domnu Kotniku, ki je v igro vstopil v končnici drugega niza, ko je zamenjal Žigo Šterna, so povedli z 10:4, s točko Saše Štalekarja pa že 19:12. Ko je v naslednji akciji napako naredil Dalibor Tomić, je bil zaostanek Kanalcev že osem točk, Kotnik z napadom in Brulec z asom pa sta samo potrdila zmago calcitovcev v tretjem nizu.

  Četrti niz se je začel po željah kamniških odbojkarjev, ki so s točko Tončka Šterna Kanalcem pobegnili za štiri točke (12:8). Gostje so prevladovali v bloku, še naprej so bolje servirali, toda z delnim izidom 3:0 so jih domači odbojkarji na 22. točki le ulovili. Kotnik je z novo točko Kamničanom priigral prvo zaključno žogo, Okroglič jo je ubranil, Brulec in Štembergar Zupan pa sta Calcitu Volleyballu zagotovila zmago v četrtem nizu.

  Na prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije so v tie-breaku slavili Kanalci, ki so nato v svoji dvorani morali priznati premoč poznejših pokalnih prvakov Slovenije. Tokrat so peti niz bolje začeli varovanci Marka Brumna, Kamničani so bili bolj nevarni v napadu, Kotniku in Štembergar Zupanu, ki je za asom poskrbel za vodstvo 12:8, se je pridružil še Žiga Štern, ki se je vrnil v igro. Žan Novljan je gostom priboril prvo zaključno žogo, do zmage pa so prišli po napaki Israela Dos Santosa.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji