Tri nagrade za Calcit Volleyball

  Najboljša odbojkarica 2016: Tina Grudina

  Enaindvajsetletna Tina Grudina je pred sezono 2015/16 zapustila novogoriški GEN-I Volley in okrepila vrste Calcita Ljubljane ter že v svoji prvi sezoni v dresu ljubljanske ekipe osvojila dve lovoriki. Kot članica udarne postave Calcita se je s soigralkami namreč veselila zmage v srednjeevropski ligi MEVZA in naslova državnih prvakinj, medtem ko se je dekletom pokalna lovorika izmuznila iz rok. Grudina je vidno vlogo v letu 2016 odigrala tudi v reprezentančnem dresu, saj je bila eden najmočnejših členov izbrane vrste, tako v evropski ligi, v kateri so se Slovenke prebile v polfinale, kot tudi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.

   Najboljši odbojkar 2016 – Tine Urnaut

  Tine Urnaut je leto 2016 zaznamoval predvsem z dobrimi predstavami v klubskem dresu. Z italijanskim prvoligašem Trentino Volleyjem je namreč krojil vrh italijanskega prvenstva in pokala, poleg tega pa se je osemindvajsetletni Korošec s svojimi soigralci veselil uvrstitve na zaključni turnir evropske lige prvakov. V Krakovu je Trentino prišel do finala, v katerem so morali Italijani priznati premoč ruskemu Zenitu iz Kazana. Urnaut je bil po koncu zaključnega turnirja kot drugi najboljši sprejemalec izbran v idealno postavo turnirja. Tudi za slovensko reprezentanco, v kateri Urnaut igra zelo pomembno vlogo, je bilo leto 2016 uspešno. Naši odbojkarji so namreč premierno nastopili v svetovni ligi in se že v prvem poizkusu veselili zmage in preboja v drugi kakovostni razred. Urnaut, sicer kapetan izbrane vrste, je v letu 2016 vpisal že svoj 136 reprezentančni nastop.

  Najboljši trener pri ženskah 2016 – Gašper Ribič

  Gašper Ribič je v sezoni 2015/16 sedel na klopi ekipe Calcit Volleyballa in se s svojimi dekleti prvič predstavil v elitni ligi prvakinj. Nastop med najboljšimi moštvi v Evropi so si, takrat še kamniške odbojkarice, priigrale z zmago v državnem prvenstvu v sezoni 2014/15, prav tako pod vodstvom Ribiča. Dosežek so z zmago nad Novo KBM Branik ponovile še v sezoni 2015/16, medtem ko je šla pokalna lovorika v roke Mariborčankam. So pa zato odbojkarice Calcita Volleyballa slavile v srednjeevropski ligi MEVZA in z dvema naslovoma sklenile doslej najuspešnejšo klubsko sezono.

  Najboljši trener pri moški 2016 – Marko Brumen

  Marko Brumen je v sezoni 2015/16 uspešno vodil kamniški Calcit Volleyball, s katerim je v finalu pokala Slovenije presenetil ACH Volley in se, skupaj s svojimi varovanci, veselil šele druge pokalne lovorike v klubski vitrini. Kamničani so se pod Brumnovim vodstvom uvrstili tudi v finale državnega prvenstva, v katerem so morali priznati premoč prav ljubljanskemu moštvu. Calcit Volleyball je dobre predstave nizal še v srednjeevropski ligi MEVZA, v kateri so kamniški odbojkarji, z zmago nad avstrijsko Posojilnico Aich-Dob, osvojili prvo kolajno v tem tekmovanju.

  Nagrade bo Odbojkarska zveza Slovenije podelila v okviru zaključka državnih prvenstev, 20. maja.

   

  Komentarji