Čas za novo kamniško zmago

  Ravenčani so trenutno na zadnjem mestu prvenstvene lestvice, s petimi točkami zaostanka za SIP Šempetrom, s katerim se bodo očitno borili za obstanek v prvoligaški druščini. V nadaljevanje prvenstva so krenili z novim trenerjem, Srbom Bogdanom Veličkovićem, novinec pa je tudi srbski korektor Rade Dojcilović. Čeprav je razlika na lestvici med Kamničani in Ravenčani kar 31 točk, varovance Gašperja Ribiča čaka vse prej kot lahko delo.

  Po dozdajšnjih izidih v državnem prvenstvu bi to tekmo morali dobiti, vseeno pa bo gostovanje na Ravnah zahtevno. Da bi prišli do zmage, bomo morali prikazati dobro odbojko, pa tudi po teh zadnjih porazih, ki so se zvrstili, bo to lepa priložnost, da si dvignemo samozavest pred nadaljevanjem sezone. A kot rečeno, zmaga ne bo prišla sama po sebi, pred gostovanjem pri zadnjeuvrščenem Fužinarju opozarja Primož Vidmar, ki je v letošnji sezoni zelo dobro izkoristil priložnost, ki mu jo je ponudil trener Gašper Ribič.

  Kamničani so v zadnjih petih tekmah ostali praznih rok, vendar so bili tudi nasprotniki zelo zahtevni, v pokalu CEV francoski Tours, v domačem prvenstvu Triglav Kranj v gosteh in ACH Volley doma, v srednjeevropski ligi pa na turnirju v Ljubljani Bystrina NPU Nitra, ki slovaškem prvenstvu še ni izgubila in še enkrat ACH Volley.

  V decembru smo imeli izredno naporen ritem tekem, proti koncu smo bili resnično že izčrpani, kar se je poznalo tudi v naši igri. Dejstvo je, da smo igrali proti samim močnim ekipam, proti Triglavu pa smo tudi prejšnja leta v gosteh vedno imeli težave, da smo prišli do zmage. Prav zaradi serije porazov, ki jih nismo vajeni, nujno potrebujemo nekaj zmag, da nam bo v nadaljevanju sezone lažje. Na zadnjih tekmah smo imeli največ težav z učinkovitostjo v napadu, na sprejemu smo sicer še delovali solidno, v napadu pa smo bili premalo prodorni. Tudi z blokom in obrambo bi lahko pobrali kakšno žogo več, če bi, bi se kakšna tekma morda drugače končala, meni 193 cm visoki sprejemalec, ki bo 13. februarja dopolnil 21 let.

  Navkljub seriji porazov v kateri so se znašli kamniški odbojkarji, ni razlogov za slabo voljo, kajti tiste najbolj pomembne tekme v sezoni so šele pred njimi.

  Zavedamo se, da so glavne tekme sezone šele pred nami, prvi cilj je seveda uvrstitev na zaključni turnir pokala Slovenije, prvenstvo pa se pravzaprav šele začenja, tako da resnično ni razloga, da bi prišlo do kakšne panike. Bo pa treba začeti zmagovati.

  V soboto bodo na sporedu še tri tekme 15. kroga 1. DOL. Kanalci, ki še lovijo šesto mesto in s tem uvrstitev v modro skupino, se bodo pomerili s Sobočani, ki se navkljub velikemu zaostanku za Hočami, trenutno šestouvrščeno ekipo lige, tudi še niso popolnoma sprijaznili s tem, da bi drugi del prvenstva nadaljevali v zeleni skupini. V Kranju bodo Kranjčani skušali nadaljevati niz petih zaporednih zmag, toda po drugi strani tudi Mariborčani potrebujejo točke za uvrstitev v modro skupino. Krka bo doma igrala z aktualnimi državnimi prvaki, odbojkarje ACH Volleyja, v nedeljo pa bodo Šempetrani, ki so v četrtek v pokalu challenge igrali na Norveškem, gostili Hoče.

  Mislim, da bo v prihodnjih štirih krogih še zelo zanimivo v boju za modro skupino. Nekoliko me preseneča, da je tako nizko Panvita, ki pa je ne bi še odpisal, tudi Salonit je pred odhodom na odmor igral vse bolje. Če izvzamemo ACH Volley, nas, Triglav ter Šempeter in Fužinar, ki sta pri dnu prvenstvene lestvice, je še vedno pet ekip v boju za preostala tri mesta za uvrstitev v modro skupino. Vsekakor bo še zelo zanimivo, pa se je Vidmar dotaknil preostalih tekmecev v 1. DOL.

  Pari 15. kroga 1. DOL za moške:

  Sobota, 21. januar: Fužinar SijMetal – Calcit Volleyball (OŠ Prežihov Voranc, 19:00), Triglav Kranj – Maribor (ŠD Planina, 18:00), Salonit Anhovo – Panvita Pomgrad (ŠD Kanal, 19:00), Krka – ACH Volley (ŠD Marof, 20:00), nedelja, 22. januar: SIP Šempeter – Hoče (OŠ Šempeter, 17:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

   

  Komentarji