Tokrat višji od Triglava

  Triglav Kranj – Calcit Volleyball  0:3 (-25, -17, -15)
  Kranj
  – Športna dvorana Planina, gledalcev 400, sodnika: Melavc (Šempeter v Savinjski dolini), Novak (Dvor).
  Triglav Kranj: Toman – libero, Lužovec 1, Tučen 3, Bregant 11, Planinc 8, Beravs , Bežek, Mali 1, Jenko, M. Kk 8, A. Kk, Rezar 10. Trener: Sašo Rop.
  Calcit Volleyball: Štalekar 9, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 6, Ratek, Okroglič, Vidmar, Pereira 14, Brulec 2, Lakner 1, Kotnik 9, Štembergar Zupan 14, Videčnik, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

  Kamničani so v zadnjih petih sezonah štirikrat igrali v finalu državnega prvenstva, Kranjčani se v svoji zgodovini vanj še niso uvrstili. Po zmagi na prvi polfinalni tekmi v soboto v Kamniku so bili korak do svojega največjega uspeha, toda varovanci Gašperja Ribiča so pred dobrimi 14 dnevi prav v dvorani Planina ubranili lanskoletno pokalno lovoriko. Da jim kranjska športna dvorana ustreza, so Kamničani potrdili tudi na drugi polfinalni tekmi končnice, ko so v uvodnem nizu ubranili štiri zaključne žoge domačih odbojkarjev, nato pa so zagospodarili na igrišču in zasluženo prišli do zmage. O uvrstitvi v finale končnice bo odločala sobotna tekma v Kamniku, medtem ko bodo Hoče in ACH Volleyja svojo drugo polfinalno tekmo končnice igrali v četrtek. Na prvi v Ljubljani so s 3:0 slavili odbojkarji ACH Volleyja.

  V izenačenem prvem nizu si nobena od ekip ni priigrala večje prednosti. Na prvi tehnični odmor so s točko prednosti po uspešnem napadu Saše Štalekarja odšli gostje, vendar sta Janko Bregant in Uroš Tučen poskrbela, da so domačini povedli s 14:12. Kranjski odbojkarji so vodili tudi s 15:13, spet pa je bil Štalekar tisti, ki je, tokrat z blokom, kalcitovce na tehnični odmor odpeljal s točko prednosti. Toda v nadaljevanju so bili spet boljši Kranjčani, naredili so manj lastnih napak, v napadu pa so preko Breganta in Mateja Kka prišli do kar štirih zaključnih žog za vodstvo z 1:0 v nizih. Toda v končnici se je nervoza prikradla tudi v domačo vrsto, gostje so ubranili vse štiri zaključne žoge, z blokom Domna Kotnika pa celo sami prišli v priložnost, da povedejo z 1:0 v nizih. Kar jim ni uspelo v prvem poskusu, jim je po napaki Mateja Kka v drugem.

  Po izgubljenem uvodnem nizu so domači drugega začeli obetavno, z vodstvom 4:2, v napadu je bil uspešen Bregant, toda po dveh zaporednih napakah Mateja Kka so jim Kamničani pobegnili za tri točke, zato je domači trener Sašo Rop vzel polminutni odmor. Po njej so z delnim izidom 4:1 Kranjčani izid na deseti točki še izenačili, toda po novih treh lastnih napakah in uspešnem napadu Andreja Štembergar Zupana so za Kamničani zaostajali že za pet točk (10:15). Takšna pa je bila prednost gostov tudi ob drugem tehničnem odmoru. Kapetan Kamničanov Štembergar Zupan je z asom poskrbel za vodstvo Calcita s 17:11, ko pa je neposredno točko s servisom dosegel še Žan Novljan, je bil ob vodstvu gostov z 20:12 drugi niz, ki se je končal z novo napako domače ekipe, tokrat Tučna na servisu, praktično odločen.

  Kranjčani se po zaostanku z 0:2 v nizih še niso predali, na prvi tehnični odmor v tretjem nizu so odšli s točko prednosti, toda po napaki Aleša Kka na servisu so Kamničani preko Jana Brulca in Maxsona Pereire domačinom pobegnili na 11:9, njihov nalet pa je s polminutnim odmorom skušal zaustaviti domači trener Rop. Po vrnitvi na igrišče je Štembergar Zupan z asom gostom priboril že tri točke prednosti (12:9), ki so jo Kamničani ohranili tudi ob drugem tehničnem odmoru. Na servis Kotnika so gostje svojo prednost povečali na šest točk (19:13). Domači odbojkarji so se po visokem zaostanku sprijaznili s porazom, tekma pa se je končala z dvema lastnima napakama kranjske ekipe.

  Izjavi po tekmi:
  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa:
  Zdaj, po koncu tekme, lahko rečem, da je prvi niz veliko pripomogel k naši zmagi, saj smo bili že v izgubljenem položaju, pa smo se vseeno izvlekli iz njega in prišli do vodstva z 1:0. Veseli me, da so moji igralci v tekmo vstopili veliko bolj konkretno kot na prvi polfinalni tekmi v soboto, bili so bolj odločni, kar sem si tudi želel, seveda pa bo treba odigrati še eno dobro tekmo, boljšo kot danes in upam, da bomo pred svojimi navijači dokazali, da sodimo v finale državnega prvenstva.
  Sašo Rop, trener Triglav Kranja: V prvem nizu smo prehitro videli ciljno črto, pri vodstvu 24:20 naredili nekaj neumnih napak in preprosto se v nadaljevanju nismo več zbrali. Jaz kot trener nisem znal dvigniti ekipe na raven, da bi še verjeli v zmago. Ampak to je končnica, to je dejstvo, Kamničani so bili postavljeni pred zid, ostali so živi, zdaj pa je zadeva obrnjena. Mislim, da smo sposobni še enkrat zmagati v Kamniku, vendar bomo morali igrati veliko boljše kot danes, ko smo naredili preveč lastnih napak.

  Komentarji