Potrebna bo tudi pomoč navijačev

  Na povratni polfinalni tekmi končnice v Kranju so kamniški odbojkarji v uvodnem nizu že viseli nad prepadom. Domačini so vodili že s 24:20, nato imeli še peto zaključno žogo, vendar so vseh pet Kamničani ubranili, nato pa izkoristili svojo prvo ter bili v nadaljevanju ves čas boljši nasprotnik.

  Za nas je bila to izredno pomembna tekma, ki smo jo morali nujno dobiti, zato je bilo s psihološkega stališča še toliko težje. Od tu tudi številne nepotrebne lastne napake, ki so se nam dogajale. Na začetku sta se obe ekipi še tipali, po zaostanku štirih točk pa se nam je na srečo uspelo vrniti v igro, ta niz dobiti in mislim, da je bilo to ključnega pomena za nadaljevanje tekme. Vprašanje je, kakšen tok bi dobila tekma, če bi prvi niz dobili Kranjčani, se je po zmagi v Kranju spraševal Hribar, ki z igro svoje ekipe še ni bil najbolj zadovoljen.

  Mislim, da smo odigrali solidno tekmo, še vedno pa ni bila to tista igra, s katero bi se lahko tolkli po prsih. V soboto bo vsekakor treba prikazati veliko boljšo igro.
  Da je bila med kamniškimi odbojkarji v prvem nizu prisotna nervoza, potrjuje njihovo veliko število lastnih napak, ki zanje običajno niso tako značilne.
  Da, res je. Ampak vse to je bila posledica nervoze, pomembnosti tekme in zato se nam je tudi zatresla roka. V nadaljevanju, ko nam je igra stekla, je bilo tudi napak manj in to nam je tudi prineslo končno zmago.

  Navkljub zmagi v Kranju pa so aktualni slovenski pokalni zmagovalci še vedno korak oddaljeni od zastavljenega cilja in uvrstitve v finale končnice državnega prvenstva.
  Tega se dobro zavedamo, bitka je dobljena, vojna še daleč ne … Kranjčani so se v sredo morda že videli v finalu, morda so si ustvarili preveč pritiska, da niso igrali na ravni, ki so jo sposobni, vemo pa, da imajo zelo dobro ekipo in če jim steče, kot jim je na prvi tekmi, jih bo tudi na tretji polfinalni tekmi končnice težko premagati. Vendar jim ne mislimo kar tako prepustiti nastopa v finalu, naredili bomo vse, da bo zmaga ostala v Kamniku in da se bo Calcit Volleyball uvrstil v finale, je odločen Hribar, ki je priznal, da so bili v podobnem položaju kot v sredo Kranjčani, sami pred prvo polfinalno tekmo končnice.

  V tekmo smo sicer krenili z jasnim ciljem, da zmagamo, vendar nam igra ni in ni stekla. Preprosto smo dovolili gostom, da so se razigrali, in ko so se enkrat razigrali, jih je bilo težko zaustaviti. Igrali so neverjetno borbeno, reševali nemogoče žoge, mi pa smo padali iz točke v točko. Na srečo smo popravni izpit v Kranju uspešno opravili, vendar je bil to le prvi del, drugi nas čaka v soboto, ko bo treba zmagati. Do zmage pa lahko pridemo le, če bomo igrali od točke do točke, od niza do niza. V tem sistemu tekmovanja je popolnoma vseeno, ali bomo potrebovali za končno zmago pet nizov, pomembno bo, da osvojimo tri nize, je še dejal 25-letni slovenski reprezentant, ki si pred sobotno odločilno tekmo za uvrstitev v finale končnice 1. DOL za moške želi, da bi bila dvorana v Kamniku spet polna.

  Na zadnjih tekmah smo imeli odlično spodbudo na tribunah, tudi v sredo v Kranju so nas gledalci ponesli do zmage in verjamem, da nam bodo v soboto naši navijači pomagali do končnega uspeha, je Hribar povabil kamniške navijače, da se v čim večjem številu udeležijo tretje, odločilne polfinalne tekme končnice 1. DOL za moške.

  V veliki finale so se že uvrstili odbojkarji ACH Volleyja, ki so v četrtek v Hočah še drugih premagali novince v prvoligaški konkurenci s 3:0.

  Spored polfinalnih tekem končnice 1. DOL za moške
  Prvi tekmi, sobota, 1. april:
  ACH Volley – Hoče 3:0 (18, 18, 13), Calcit Volleybal – Triglav Kranj 2:3 (18, -24, 19, -17, -9).
  Drugi tekmi, sreda, 5. april: Triglav Kranj – Calcit Volleyball 0:3 (-25, -17, -15), Hoče – ACH Volley 0:3 (-13, -16, -19).
  Tretja tekma, sobota, 8. april:

  Calcit Volleyball – Triglav Kranj (ŠD Kamnik, 19:00).

  Komentarji