Tokrat proti ACH Volleyju do niza

  ACH Volley – Calcit Volley  3:1 (22, -20, 17, 14)

  Ljubljana – Dvorana Tivoli, gledalcev 250, sodnika: Zajec (Ljubljana), Pevc (Škofja Loka).

  ACH Volley: Flajs, Đirlić 14, Babkov 14, Kovačič (L), Purić 10, Pavlović, Satler, Pleško, Brulec 1, Planinc (L), Kk 3, Mihajlović 6, Pokeršnik 20, Videčnik 8. Trener: Zoran Kedačič.

  Calcit Volley: Pereira 12, Hribar (L), Golob (L), Novljan 7, Ratek, Gil, Vidmar 16, Okroglič 8, Štalekar, Kvas 1, Lakner 5, Štembergar Zupan, Lazar . Trener: Gašper Ribič.

  Pred osmimi dnevi so Kamničani v polfinalu srednjeevropske lige v Pliberku prvič v letošnji sezoni premagali aktualne slovenske državne in pokalne zmagovalce. V morda odločilni tekmi za prvo mesto v modri skupini domačega prvenstva pa so morali spet priznati premoč ACH Volleyja, ki je imel v svojih vrstah več razpoloženih igralcev, boljši pa so bili tudi v bloku in na sprejemu.

  Domači odbojkarji so v uvodu prvega niza povedli s 4:1, vendar so jim Kamničani na servis Primoža Vidmarja in z uspešnim napadom Maxsona Pereire vrnili z vodstvom 5:4. V nadaljevanju so bili bolj zbrani Ljubljančani, ki so ob drugem tehničnem odmoru vodili z dvema točkama prednosti, po trojnem bloku pa s tremi (10:7). Pri zaostanku štirih točk je kamniški trener Gašper Ribič vzel polminutni odmor, ki se mu je obrestoval, saj so se njegovi varovanci po dveh točkah Pereire in po asu Vidmarja domačinom približali na 13:14, toda ob drugem tehničnem odmoru so spet zaostajali za tri točke. Po napaki domače ekipe je bilo pred vstopom v končnico niza 20:19 za ACH Volley, gostje pa so imeli žogo tudi za izenačenje na 20. točki. Namesto izenačenja je Diko Purić z asom Ljubljančanom priboril vodstvo z 22:19, kar jim je po napaki gostov na servisu zadostovalo za zmago v uvodnem nizu.

  Z blokom Jureta Laknerja so Kamničani v drugem nizu kot prvi nasprotnikom pobegnili za dve točki (4:6), po novem uspešnem napadu Primoža Vidmarja pa za tri (8:5). Ko je napad Mateja Kka končal v avtu, napada Vidmarja in Pereire na servis Jureta Laknerja pa ne, je bilo že 12:6 za Calcit Volley. Po polminutnem odmoru domačega trenerja Zorana Kedačiča so Kamničani dosegli še eno točko, ob drugem tehničnem odmoru pa so Ljubljančani zaostajali za štiri. Gostujoči odbojkarji so do konca niza ohranili zbranost, naredili manj lastnih napak in niz po točki Laknerja tudi dobili.

  Navkljub trem napakam na svojem začetnem udarcu so ljubljanski odbojkarji v tretjem nizu na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo dveh točk, a je Jure Okroglič že na osmi točki izid izenačil. Kamničani so prišli tudi do vodstva z 10:9, toda Dimitrij Babkov, ki je v igro vstopil ob koncu drugega niza, je imel največ zaslug za prvo občutnejšo prednost domače ekipe v tretjem nizu (15:11), takšna pa je bila tudi razlika ob drugem tehničnem odmoru. Po bloku Jana Pokeršnika so Kamničani, ki so padli na sprejemu, pa tudi njihov napad ni bil več tako učinkovit, zaostajali že za pet točk (12:17), visokega zaostanka pa do konca niza niso več nadoknadili. 

  Tudi na začetku četrtega niza odbojkarji Calcit Volleyja niso najbolje zaključevali svojih napadov, bilo je tudi premalo blokov, tako da so ob prvem tehničnem odmoru zaostajali za tri točke, po bloku Dika Purića pa za štiri (6:10). V še težjem položaju je bila kamniška ekipa po asu Petra Đirlića, saj so tik pred odhodom na drugi tehnični odmor zaostajali že za šest točk (9:15). Do konca tekme se Kamničani niso več vrnili v igro, Gašper Ribič je na igrišče poslal tudi igralce, ki sicer manj igrajo, zadnjo točko pa je dosegel njihov nekdanji igralec Matic Videčnik.

  Izjava po tekmi

  Gašper Ribič, trener Calcit Volley: Prvi in drugi niz smo dobro odigrali, domačini pa so s prihodom Babkova stabilizirali sprejem, bili iz niza v niz bolj samozavestni, mi pa v napadu nismo bili več tako učinkoviti. Na drugi strani so bili Ljubljančani ravno v tem elementu igre vedno boljši in ravno v tem je bila naša največja težava. Tu se je potem naredila razlika. Mi na določenih igralnih mestih nismo imeli primernih menjav, če bi jih imeli, bi se tekma morda drugače razpletla.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji