Koristni tekmi v Italiji

    V četrtek so Kamničanke proti trenutno šestouvrščeni ekipi italijanske A-2 lige, v kateri igra kar 17 ekip, večji del tekme igrale dobro, vodile tudi z 1:0 in 2:1 v nizih, zadnjega petega pa so izgubile s 14:16. Za Delto Informatico Trentino igra tudi hčerka nekdanjega slovenskega košarkarja z italijanskim potnim listom Gregorja Fučke, Rebeka Fučka.

    Tudi proti ekipi Sorelle Ramonda Montecchio, ki je sestavljena iz samih italijanskih odbojkaric, ki veljajo za velik up italijanske odbojke, so Kamničanke povedle z 1:0 v nizih, nadaljevanje pa zanje ni bilo več tako uspešno. Zanimivo je, da je Montecchio, ki je trenutno na 14. mestu italijanske A-2 lige, v zadnjem krogu v gosteh premagal vodilni Mondovi.

    V dveh dneh smo se pomerili z dvema kakovostnima ekipama, tako da zdaj vsaj približno vemo, na čem smo. Na obeh tekmah smo bili enakovredni tekmec obema nasprotnikoma, vendar smo v ključnih trenutkih posameznih nizov naredili preveč lastnih napak in temu primerna sta bila izida. Bolj sem zadovoljen s prvo tekmo v Trentinu, bo pa treba vse skupaj prespati in videti, kje lahko dvignemo raven svoje igre, da bomo čim bolj pripravljeni vstopili v polfinale končnice, je tekmi v Italiji na kratko komentiral Gregor Rozman, trener odbojkaric Calcit Volleyja.

    Komentarji