Drugo mesto je še dosegljivo

  Tudi na sobotni tekmi v dvorani Tivoli se je kamniškim odbojkarjem zgodil manjši padec v igri, ki pa na koncu ni bil odločilen za končni izid. Po gladko osvojenem uvodnem nizu so varovanci Gašperja Ribiča v drugem nizu popustili, kar so domačini izkoristili, toda v tretjem in četrtem nizu je spet prišla do izraza večja posamična kakovost kamniške ekipe, ki je bila boljša v vseh elementih igre, svoj prispevek pa je s sedmimi točkami, od tega je dve dosegel z blokom in eno s servisom, dodal tudi Žan Novljan.

  Večji del tekme smo igrali dobro, le v drugem nizu smo delali nepotrebne napake, ki so bile potem za nas usodne. V nadaljevanju sezone moramo to popraviti, kajti zdaj se nam že skorajda redno dogaja, da na vsaki tekmi pride do čudnega padca v naši igri, ko nam popusti zbranost. Tokrat smo izgubili le niz, nekajkrat pa smo se že pošteno opekli. Preprosto bomo morali vse nize igrati na enaki ravni, kajti samo to nas bo spet pripeljalo v vrh prvenstvene lestvice, je o sobotni tekmi spregovoril Novljan.

  Do konca sezone Kamničani ne bodo več imeli lahkega nasprotnika. Če bi sodili samo po trenutni lestvici, bi bil to na papirju GEN-I Volley, ki je v dozdajšnjih štirinajstih tekmah zbral 11 točk, toda nedolgo tega sta se jima pridružila še nekdanja slovenska reprezentanta, Alan Komel in Saša Gadnik.

  Nisem vedel, da zdaj za GEN-I Volley igra tudi Gadnik, dejstvo pa je, da je zdaj z obema igralcema to veliko bolj kakovostna ekipa. Komel je pred nekaj leti v Salonitu dokazal, da gre za odličnega igralca, tako da je pred nami vse prej kot lahko delo. Ampak ne glede na to, kdo je na drugi strani, bomo morali tudi v to tekmo vstopiti kot v vsako drugo. Predvsem se bomo morali ukvarjati sami s sabo, ne pa s tem, kdo igra na drugi strani, s sodniki in podobno, pravilno razmišlja bloker kamniške ekipe, ki je prepričan, da je v zadnjih štirih krogih rednega dela državnega prvenstva še vedno dosegljivo tudi drugo mesto.

   Teoretično je to vsekakor možno, ali je to tudi praktično izvedljivo, pa bomo videli. Upam, da je, dejstvo pa je, da v prihodnjih štirih krogih ne smemo izgubiti niti točke, kajti v modri skupini bo pomembna prav vsaka točka. Zagotovo bi imeli veliko boljše izhodišče, če bi v modro skupino vstopili z drugega mesta, kot pa s tretjega, četrtega ali še slabšega mesta, opozarja 24-letni Žan Novljan.

  Prva tekma 15. kroga prve moške odbojkarske lige bo na sporedu že nocoj. V njej bo Triglav gostoval v Novem mestu, v sredo pa bodo drugouvrščeni Kanalci gostili Hočane, Sobočani Črnučane, Mariborčani pa do zdaj edino neporaženo ekipo državnega prvenstva, ACH Volley.

  Pari 15. kroga 1. DOL za moške

  Torek, 6. februar: Krka – Triglav Kranj, sreda, 7. februar: Calcit Volley – GEN-I Volley (ŠD Kamnik, 20.00), Salonit Anhovo – Hoče (ŠD Kanal, 19:00), Panvita Pomgrad – Črnuče (OŠ I, 20:00), Maribor – ACH Volley (ŠD Tabor, 19:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec


  Komentarji