Krka si zasluži spoštovanje

  V preteklosti so kanalski odbojkarji velikokrat zagrenili življenje kamniškim, najbolj v dramatičnem finalu pokala Slovenije leta 2014 v Mariboru, v sredo pa so varovanci Gašperja Ribiča do treh točk prišli po dobri uri igre.

  Sredino tekmo smo lahko mirno in brez večjih težav pripeljali do zmage. Na roke nam je prišlo to, da so Kanalci prišli v oslabljeni zasedbi, brez Saše Gadnika, prav tako ni igral Dalibor Tomić, njihova dva nosilca igre, medtem ko je bila za podajalca Matijo Jereba to praktično prva tekma po poškodbi. Vse to se je poznalo v njihovi igri, mi pa smo to izkoristili ter na lahek način prišli do treh točk, se je sredine zmage proti Salonitu dotaknil Hribar, ki tudi v letošnji sezoni dokazuje, da je eden najboljših slovenskih prostih igralcev.

  Dokaj uspešno Kamničani igrajo že vso dozdajšnjo sezono. Manjši spodrsljaj, če mu sploh lahko tako rečemo, so imeli le v Hočah, kjer so domačinom prepustili točko, v oslabljeni zasedbi pa so imeli proti ACH Volleyju celo štiri zaključne žoge za zmago.

  Kar se rezultatov tiče, smo kar konstantni, v sami igri pa so še določena nihanja, ki jih bo treba v nadaljevanju sezone odpraviti. V Hočah smo res imeli nekaj težav, njihova ekipa ima nekaj novih igralcev, zato se nanje še nismo mogli dobro pripraviti. Delno sta nas presenetila njihova tujca, ki sta odigrala zelo dobro tekmo, potem je bilo še bučno navijanje s strani njihovih navijačev, kar je bilo vse voda na njihov mlin, da so se nam tako dobro upirali. Hočani so zasluženo osvojili dva niza in v nadaljevanju sezone bodo še vsem ekipam zelo nevarni. Proti ACH Volleyju pa kot že večkrat do zdaj, spet smo imeli svoje priložnosti za zmago, vendar nismo izkoristili štirih zaključnih žog, je o do zdaj edinih izgubljenih točkah in nizih v šestih krogih povedal kamniški slovenski reprezentant.

  Če je soditi po prvih šestih krogih, se tudi letos obeta izenačena liga, v kateri na tekmah ne bo, razen redkih izjem, izrazitega favorita.

  Da, res je, že po teh nekaj krogih smo videli, da lahko vsakdo premaga vsakogar. Ekipe, ki so bile še lani bolj pri dnu lestvice, so letos napredovale, tiste ekipe, ki so bile lani pri vrhu, so izgubile nekaj igralcev in so morda nazadovale, kar pomeni, da je pred nami zelo zanimivo prvenstvo.

  Med ekipami, ki so v primerjavi z lansko sezono napredovale, je Krka, ki je praktično z istim igralskim kadrom – novinca sta le podajalec Marko Stošić in sprejemalec David Renko, ki je prišel prav iz Calcit Volleyballa – prijetno presenečenje prvenstva.

  Novomeščani igrajo lepo odbojko, nanje smo se že začeli pripravljati in zavedamo se, da nas čaka težka tekma. Osebno komaj čakam, da se srečamo z njimi, da vidim, koliko so napredovali. Pozna se jim, da imajo, tako kot mi, že nekaj sezon isto ekipo, zato se igralci med sabo dobro poznajo, igranje v prvi ligi pa jim je prineslo izkušnje in kakovost. Močnejši so še za podajalca in to je delo na dolgi rok, se sobotnega obračuna v dvorani Marof veseli Klemen Hribar.

  Tudi druge tekme šestega kroga bodo na sporedu v soboto. Aktualni slovenski državni prvaki bodo v Šempetru poskrbeli za odbojkarski praznik, v Kanalu pa bodo varovanci Gregorja Jerončiča igrali izredno pomembno tekmo s Hočami. To bo že lahko tekma, ki bo vplivala na uvrstitev v modro skupino. Slabše od pričakovanj so sezono začeli tudi Sobočani, ki jim na gostovanju v Kranju ne bo ravno lahko, kar velja tudi za Mariborčane, ki bodo igrali na Ravnah proti trenutno sicer zadnjeuvrščeni ekipi prvenstva.

  Pari sedmega kroga 1. DOL za moške:

  Sobota, 12. november: Krka – Calcit Volleyball (ŠD Marof, 20.00), SIP Šempeter – ACH Volley (OŠ Šempeter, 17.30), Salonit Anhovo – Hoče (ŠD Kanal, 19.00), Triglav Kranj – Panvita Pomgrad (ŠD Planina, 19.00), Fužinar SijMetal – Maribor (OŠ Prežihov Voranc, 19.00).

  Calcit Volleyball v sezoni 2016/17

  Organizatorja igre: Jan Brulec, Jani Konjedic.

  Sprejemalci: Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Primož Vidmar, Jure Okroglič.

  Blokerji: Žan Novljan, Jure Lakner, Sašo Štalekar, Matic Videčnik.

  Korektor: Timotej Ratek

  Prosta igralca: Klemen Hribar, Metod Golob.

  Trener: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aleš Hribar, statistik: Boštjan Verčič, kondicijski trener: Dalibor Todorovič.

   Krka v sezoni 2016/17

  Organizatorja igre: Marko Stošić, Gašper Klobčar.

  Sprejemalci: Sergej Drobnič, Martin Kosmina, David Renko, Valentin Turk.

  Blokerji: Miha Bregar, Grega Erpič, Uroš Erpič, Luka Lindič.

  Korektorja: Luka Brulec, Ivan Vrhovšek.

  Prosti igralec: Gregor Ožbalt.

  Trener: Jože Časar.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji