Tina v soboto proti svojimi

  Novogoriška ekipa se je v primerjavi z lansko sezono zelo spremenila. Nosilke igre iz lanske sezone, v prvi vrsti Maja Pahor in Teja Kolbl so ostale, druge so nove, nov je tudi trener Luigi Schiavon, ki je do zdaj vodil moške ekipe, toda, kar sem do zdaj slišala o njem, se je izkazal. Kako dobre so letošnje okrepitve, ne vem, po izidih sodeč bi rekla, da so, saj igrajo kar dobro, je o svoji nekdanji ekipi povedala Grudina, ki se zaveda, da bodo odbojkarice GEN-I Volleyja skušale pripraviti presenečenje.

  Zdaj, ko igramo v ligi prvakinj, se druge ekipe še toliko bolj pripravljajo na nas in nas skušajo presenetiti. Že to, da bom jaz zdaj v Calcitu, bo za njihove igralke dodatna motivacija, ker pa bodo igrale doma, še toliko bolj. Tako, da nas niti najmanj ne čaka preprosta tekma, za zmago se bomo morale pošteno potruditi. Vem, da smo boljše od njih, ampak vem, da se domačinke ne bodo kar tako predale.

  Calcitovke so med tednom na prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije premagale Braslovče, čeprav na poraz v derbiju prejšnjega kroga, ko so v Tivoliju morale priznati premoč Novi KBM Branika, še niso popolnoma pozabile.

  Na poraz smo skušale čim prej pozabiti, vseeno pa to ne gre tako zlahka. Vem, da bomo letos igrali še veliko medsebojnih tekem, toda v dveh nizih smo jih popolnoma nadigrale, bile pred zmago v četrtem nizu, pa ostale praznih rok. A kot rečeno, tekem z Branikom bo še veliko, pravilno razmišlja vse boljša blokerka ljubljanske ekipe, ki jo prihodnji četrtek čaka tretja tekma v ligi prvakinj. Turški VakfBank Istanbul deluje zastrašujoče, toda tudi slovenske državne prvakinje so predvsem v Novari, deloma pa tudi na uvodni tekmi s Sopotom dokazale, da tudi one znajo igrati kakovostno odbojko.

  O Turkinjah bomo začele razmišljati po sobotni tekmi v Novi Gorici. Za zdaj jih še nisem spremljala, znano pa mi je, da gre za ekipo, ki je še na višji ravni od obeh ekip, s katerima smo do zdaj igrale. Veliko bo odvisno od tega, kako bomo vstopile v tekmo. Če bomo igrale svojo igro, sem prepričana, da ne bo šlo za neenakovreden dvoboj. Ampak kot pravi naš trener, najprej se moramo osredotočiti na GEN-I Volley, šele potem bodo na vrsti Turkinje.

  V devetem krogu 1. DOL za ženske bodo vodilne Mariborčanke še drugič v treh dneh gostovale v Puconcih. Med tednom so v pokalni tekmi prišle do zanesljive zmage, nekaj podobnega varovanke Sebastijana Škorca pričakujejo tudi v soboto. Braslovčanke, ki so v sredo nudile dostojen odpor Calcitovkam, bodo z Damijano Mihalinec, ki jih po odhodu Slobodana Nikolića trenutno vodi, bodo skušale premagati Luko Koper in se vmešati v boj za uvrstitev v modro skupino. V Ljubljani bodo vitalovke proti Gorenjkam branile trenutno peto mesto. Glede na njihovo trenutno formo so vsekakor v vlogi favoritinj.

  OK Calcit Ljubljana

  ORGANIZATORKI IGRE: Mojca Božič, Cecilia Aragao.
  SPREJEMALKE: Petra Vrhovnik, Kaja Turk, Monika Potokar.
  BLOKERKE: Elena Kučej, Tina Grudina, Maja Forštnarič.
  KOREKTORKI: Urška Igličar, Olivera Kostić.
  PROSTA IGRALKA: Meta Jerala, Ana Katarina Hribar.
  TRENER: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aljoša Jemec.

  Pari 9. kroga 1. DOL za ženske

  Sobota, 21. november: GEN-I Volley – Calcit Ljubljana (Mestna dvorana Nova Gorica, 16:00), Formis – Aliansa-Šempeter (VŠD Hoče, 19:00), UOK Vital Ljubljana – Zgornja Gorenjska (19:00), Kema Puconci – Nova KBM Branik (Zelena dvorana Puconci, 19:00), Braslovče – Luka Koper (OŠ Braslovče, 19:00).

  Lestvica:

  1

  Nova KBM Branik

  23

  8

  0

  24

  2

  2

  Calcit Ljubljana

  22

  7

  1

  23

  6

  3

  GEN-I Volley

  17

  6

  2

  19

  13

  4

  Luka Koper

  15

  5

  3

  16

  10

  5

  UOK Vital Ljubljana

  15

  5

  3

  16

  12

  6

  Kema Puconci

  9

  3

  5

  15

  17

  7

  Braslovče

  8

  3

  5

  11

  19

  8

  Zgornja Gorenjska

  6

  2

  6

  9

  19

  9

  Aliansa-Šempeter

  3

  1

  7

  6

  22

  10

  Formis

  2

  0

  8

  5

  24

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji