Na Ravnah potrditi prvo mesto

  Ritem sreda-sobota, ki je za in pred kamniškimi odbojkarji, je izredno naporen predvsem za novince, saj se prvič v karieri soočajo s tako pogostim igranjem. Eden takšnih je tudi Bistričan Videčnik, ki se je Kamničanom pridružil pred začetkom letošnje sezone.

  Do letošnje sezone sem treniral trikrat dnevno, nato smo imeli v soboto tekmo, zdaj je treningov še enkrat več, v zadnjem času tudi dve tekmi na teden, tako da se ta razlika pozna. Zame je to velika sprememba. Poleg tega igram zdaj v ekipi, ki sodi v sam vrh slovenske odbojke, tekme si sledijo ena za drugo, kar mi je zanimivo pravi 22-letni in 203 cm visoki bloker.

  Običajno je za mlade igralce dobro, če imajo na svojem igralnem mestu ob sebi še kakšnega izkušenejšega igralca. Po slovesu Borisa Brusa in Jerneja Stavbarja ima največ izkušenj Žan Novljan, ki je, tako kot Jure Lakner Videčnikov sovrstnik, Sašo Štalekar, še en novinec v kamniški ekipi je še tri leta mlajši.

  Morda bi bilo za nas res dobro, če bi imeli ob sebi še kakšnega bolj izkušenega igralca, toda zato sta ob meni Tonček in Žiga Štern, ki sta tudi iz Slovenske Bistrice, ki mi veliko pomagata. Že zaradi njiju mi je lažje. Vsekakor sem zadovoljen, da sem prišel v Kamnik, saj želim napredovati in resnično sem zadovoljen, da sem se odločil za ta korak.

  Videčnik je študent strojne fakultete v Mariboru, vendar uspešno usklajuje obveznosti na fakulteti in v klubu.

  Včasih je treba prilagoditi kakšen urnik, vendar sem se z vodstvom fakultete dogovoril, da lahko malo manj obiskujem predavanja, pa tudi v klubu mi gredo na roke, kadar je na fakulteti kakšna neodložljiva stvar, ki jo je treba opraviti.

  Kamničani bodo na sobotno gostovanje na Ravne še vedno odšli kot prvouvrščena ekipa državnega prvenstva. Delno tudi po zaslugi ACH Volleyja, ki je nepričakovano izgubil s Triglavom in bil ob točko s Panvito Pomgradom. Toda nenazadnje so morali varovanci Marka Brumna zmagati sedem tekem.

  Zmagali smo tisto, kar smo morali. Res je, da smo proti ACH Volleyju izgubili, toda na drugih tekmah smo bili uspešni. Držali smo se navodil našega trenerja, je pa tako, da je vedno potrebno imeti tudi malo sreče. Res je, da je Fužinar trenutno na lestvici najslabši, vendar je doma že odščipnil točko Salonitu, zato to niti najmanj ne bo lahka tekma, opozarja Videčnik, ki je počasi že v pričakovanju prve četrtfinalne tekme pokala Slovenije, v kateri bo Calcit Volleyball igral s Salonitom. Uvrstitev na zaključni turnir pokalnega tekmovanja je za kamniško ekipo prvi cilj v letošnji sezoni.

  To ves čas poudarja tudi naš trener. Do zdaj je bilo res lepo zmagovati, toda tekmi s Salonitom sta tisti, ki ju moramo nujno dobiti, da izpolnimo enega od ciljev v letošnji sezoni. Formo načrtujemo za ti dve tekmi, pomembna bo tudi telesna priprava, mislim pa, da bomo na teh dveh tekmah morali prikazati svojo najboljšo igro v letošnji sezoni, vendar je naprej na sporedu sobotna tekma.

  Na drugih štirih tekmah zadnjega kroga prvega dela prvenstva bo ena tekma na sporedu že danes. V Novem mestu bo Krka gostila ACH Volley. Jutri bo zanimivo v Kranju, kjer bo SIP Šempeter skušal presenetiti domače odbojkarje, ki so trenutno na tretjem mestu prvenstvene lestvice. Kanalce čaka težko gostovanje v Mariboru, utrujeni Sobočani, ki so v sredo igrali v Grčiji, bodo gostili Žirovnico.

  OK Calcit Volleyball v sezoni

   ORGANIZATORJA IGRE: Jan Brulec, Jani Konjedic.

  SPREJEMALCI: Domen Kotnik, Andrej Štembergar Zupan, Žiga Štern, Primož Vidmar.

  BLOKERJI: Žan Novljan, Matic Videčnik, Jure Lakner, Sašo Štalekar.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  KOREKTOR: Tonček Štern.

  Prosti igralec: Klemen Hribar.

  Trener: Marko Brumen, pomočnik trenerja: Aleš Hribar.

  Pari 9. kroga 1. DOL za moške

  Danes, 20. novembra: Krka – ACH Volley (ŠD Marof, 20:00), sobota, 21. novembra: Fužinar Metal – Calcit Volleyball (OŠ Prežihov Voranc, 18:00), Triglav Kranj – SIP Šempeter (PD Planina, 17:30), Maribor – Salonit Anhovo (ŠD Tabor, 16:00), Panvita Pomgrad – National Žirovnica (OŠ I, Murska Sobota, 19:00).

  Lestvica:
   

  1

  Calcit Volleyball

  21

  7

  1

  22

  6

   

  2

  ACH Volley

  21

  7

  1

  23

  8

   

  3

  Triglav Kranj

  14

  5

  3

  16

  15

   

  4

  Salonit Anhovo

  13

  5

  3

  18

  13

   

  5

  Panvita Pomgrad

  13

  4

  4

  17

  14

   

  6

  Maribor

  13

  4

  4

  15

  14

   

  7

  SIP Šempeter

  11

  4

  4

  14

  15

   

  8

  Krka

  7

  2

  6

  12

  19

   

  9

  National Žirovnica

  6

  2

  6

  7

  20

   

  10

  Fužinar Metal Ravne

  1

  0

  8

  4

  24

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji