Poraz v Novi Gorici

  GEN-I Volley – Calcit Ljubljana  3:1 (26, -25, 21, 18)

  Nova Gorica – Mestna dvorana v Novi Gorici. 150 gledalcev. Sodnika: Pevc (Škofja Loka) in Dugar (Kanal).

  GEN-I Volley: Burilo, Bavdaž 13, Zbičajnik 4, Aumann 15, P. Marušič 5, Kolbl 13, Pahor – libero, Velikonja Grbac, Š. Marušič, Simčič – libero, Kerpan, Dvorščak, Valenčič 19. Trener: Luigi Schiavon.

  Calcit Ljubljana: Grudina 14, Božič, Vrhovnik 12, Igličar 8, Forštnarič, Kučej 6, Kostić 12, Aragao 6, Hribar, Jerala – libero, Turk, Potokar 17. Trener: Gašper Ribič.

  Novogoriške odbojkarice so med tednom nepričakovano izgubile z Zgornjo Gorenjsko (2:3) na prvi četrtfinalni tekmi pokala Slovenije, vendar je Sara Valenčič, njihova letošnja pridobitev, pred tekmo s Calcitom Ljubljano dejala, da bodo s soigralkami skušale pripraviti presenečenje. Na drugi strani mreže je Calcit Ljubljana v prejšnjem krogu v dvorani Tivoli, prav tako v petih nizih, morala priznati premoč Novi KBM Braniku. V pokalu so sicer brez izgubljenega niza v gosteh premagale Braslovče, že prihodnji četrtek pa jih v tretjem krogu lige prvakinj čaka obračun s turško ekipo VakifBank Istanbul.

  V Novi Gorici je Calcitovk trener Gašper Ribič lahko računal tudi na Urško Igličar, tekmo pa je začel v zdaj že standardni zasedbi, Cecilia Aragao, Petra Vrhovnik, Monika Potokar, Elena Kučej, Tina Grudina, Olivera Kostić in prosta igralka Meta Jerala. Bliže zmagi v uvodnem nizu so bile gostujoče odbojkarice, ki so na drugi tehnični odmor odšle s prednostjo šestih točk, vodile so tudi še z 21:18, v razburljivi končnico pa so se zmage vseeno veselile domače odbojkarice.

  Podoben potek kot prvi niz, je imel tudi drug, le da so se zmage veselile gostje. Tudi v njem so bile odbojkarice Calcita Ljubljane praktično ves čas v vodstvu, pred vstopom v končnico niza so se jim Novogoričanke približale na točko zaostanka (18:19). Z dvema zaporednima točkama so varovanke Gašperja Ribiča nekoliko lažje zadihale, toda po polminutnem odmoru Luigija Schiavona je na 21. točki sledilo izenačenje. V še eni napeti končnici so bile tokrat bolj zbrane aktualne državne prvakinje.

  Čeprav so bili tudi v tretjem nizu statistični podatki bolj na strani ljubljanske ekipe, ki je vodila že z 9:4, so ob drugem tehničnem odmoru za Novogoričankami vodile s točko prednosti. Ko je domača ekipa povedla z 22:18, se ji je nasmihala najmanj točka v obračunu z gostjami, ki so zaostanek znižale na 20:22, do preobrata pa ni prišlo, kajti domačinke so prišle do štirih zaključnih žog. Izkoristile so drugo.

  Novogoričanke so v četrtem nizu nadaljevale z dobro igro, Ljubljančanke, ki so ob koncu tekme dosegle več blokov, imele malenkost boljši sprejem in napad, zaostajale so le po številu asov in lastnih napakah, se nikakor niso razigrale. Ob drugem tehničnem odmoru so za domačinkami zaostajale za pet točk, varovanke Luigija Schiavona so nato povedle še z 18:12, kar jim je zadostovalo za nepričakovano, a zasluženo zmago.

  Izjava po tekmi

  Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane: Že nekajkrat v letošnji sezoni se nam je zgodilo, da smo po visokem vodstvu v končnici naredili nekaj neumnosti, zaradi katerih smo potem niz izgubili. Danes se nam je to zgodilo v prvem nizu, drugega smo še izvlekli, potem pa, ko se plaz sproži, je težko igrati. Novogoričankam je uspevalo prav vse, nam se je nekoliko skrajšala roka, pojavila se je še nedisciplina v igri in končni izid je bil temu primeren, kajti GEN-I Volley ima zelo dobro ekipo in je zasluženo zmagal. Ves čas so držale dober sprejem in bile v ključnih trenutkih tekme bolj zbrane od nas. Res je, da so najbolj pomembne tekme sezone šele pred nami in da so porazi sestavni del igre, vendar moramo predvsem dobiti nazaj svojo igro, ki smo jo nekoliko izgubili.

  Statistika tekme GEN-I Volley – Calcit Ljubljana: 

  file:///C:/Users/Miha%20Štamcar/Downloads/&Z643-15%20(1).pdf

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji