Starejši dečki iz Novega mesta stoodstotni

    Za Kamničane je bil turnir v Novem mestu zelo pomemben, saj je bilo od njegovega razpleta odvisno, ali bodo še ostali v boju za uvrstitev na polfinalni turnir državnega prvenstva. Na prejšnjih turnirjih trener Jure Sitar ni mogel računati na kar štiri igralce iz prve postave, ki so se tokrat vrnili v ekipo, to pa se je na koncu tudi poznalo na izidih, saj so Kamničani obe tekmi dobili.

    Že na prvi tekmi so Sitarjevi varovanci premagali Krko, ki ima v svojih vrstah dva odlična posameznika. Tekmo proti Novomeščanom so začeli Drnovšek, Mujanovič, Okorn, Bogataj, Uršič in Koncilja, na klopi pa so bili Verč, Lavtar, Uršič, Frece in Dolžan, ki so svojo priložnost dočakali na drugi tekmi z Brezovico.

    Na tekmi proti Krki smo odlično izvajali začetne udarce, naredili pa smo tudi malo število lastnih napak, kar je na koncu odločilo zmagovalca. Manj težav smo imeli na drugi tekmi, na kateri so priložnost dobili vsi igralci. Tako je vsakdo od igralcev, ki običajno manj igrajo, odigral vsaj del tekme, predvsem v končnicah nizov, ko smo imeli že dovolj veliko prednost, vendar so fantje tekmo brez težav pripeljali do konca. S tema dvema zmagama so naše možnosti, da se uvrstimo na polfinalni turnir spet večje, saj smo s Krko in Salonitom zelo blizu skupaj, medtem ko je KekoOprema Žužemberk že preveč pobegnila. Veliko bo odvisno od našega naslednjega turnirja, ki bo v dvorani OŠ Toma Brejca, je bil po dveh zmagah v Novem mestu zadovoljen Jure Sitar, trener starejših dečkov Calcit Volleyja.

    V nedeljo pa je bila aktivna tudi druga kamniška ekipa starejših dečkov, ki igrala v dvorani OŠ Danile Kumar v Ljubljani. Varovanci Danijela Habjana so bili polovično uspešni. Na prvi tekmi so z 2:0 (20, 13) premagali Lubnik, navkljub dobri igri pa so morali priznati premoč Žirovnice, ki je zmagala z 2:0 (21, 23). Druga ekipa starejših dečkov Calcit Volleyja je s šestimi točkami na tretjem mestu v B ligi – skupina D, svoj naslednji turnir pa bo imela 18. marca v dvorani Pod Stolom v Žirovnici.

    Komentarji