Štalekar je najboljši športnik občine Kamnik

  Najboljši športnik občine Kamnik v letu 2017 je odbojkar Sašo Štalekar. Kamniški odbojkarski družini se je dvaindvajsetletni in z 214 cm najvišji igralec slovenske lige pridružil v sezoni 2015/16 in že istega leta s soigralci osvojil naslov slovenskih pokalnih prvakov. Z ekipo je naslednjo sezono uspeh le še potrdil, njegova vloga v klubu pa je z izkušnjami postajala vedno pomembnejša. Njegov talent ni ostal skrit, saj ga je opazil nekdanji selektor slovenske reprezentance, sloviti Italijan Andrea Gianni. Štalekar sicer za srebrno reprezentanco takrat še ni igral, ga pa je v svojo reprezentančno ekipo vključil sedanji selektor Slobodan Kovač. Pod slovensko zastavo se je Štalekar s soigralci prvič v zgodovini uvrstil na svetovno prvenstvo, ki bo letos v Bolgariji in Italiji, in do prvega mesta v drugi kakovostni skupini svetovne lige. Tudi s pomočjo Saše Štalekarja se je Slovenija prav tako uvrstila med osem najboljših ekip na evropskem prvenstvu na Poljskem. Ob prevzemu nagrade je bil Štalekar vidno presenečen: Tega res nisem pričakoval. Sem pa zelo vesel, da nekdo opazi in nagradi trdo delo, ki sem ga vložil v ta šport. To priznanje je hkrati zahvala in vzpodbuda za naprej, da bom ciljal še višje.

  Najboljša ekipa v kategoriji članov je moška ekipa Calcit Volley. Po tem, ko so naslov pokalnih prvakov osvojili že leto pred tem, so odbojkarji Calcit Volleyja v sezoni 2016/17 uspeh ponovili. V Kranju so v dramatični končnici s 3:2 na kolena spravili večnega rivala ACH Volley. Kamničani so uspeh dopolnili tudi z naslovom državnega podprvaka, po tem ko so Ljubljančani šele v peti tekmi končnice strli njihov odpor. Za Calcit Volley so v minuli sezoni igrali: Maxson Guilherme Pereira, Klemen Hribar, Metod Golob, Žan Novljan, Timotej Ratek, Sašo Štalekar, Primož Vidmar, Andrej Štembergar Zupan, Jure Okroglič, Jan Brulec, Jure Lakner, Domen Kotnik, Matic Videčnik in Jani Konjedic. Trener ekipe je bil Gašper Ribič, njegov pomočnik Aleš Hribar.

  Posebno priznanje občine Kamnik ob 70. obletnici delovanja je dobil tudi Odbojkarski klub Kamnik. Iz rok župana Marjana Šarca je to posebno čast za izjemne uspehe, razvoj in promocijo športa v Kamniku sprejel predsednik kluba Gregor Hribar, polna dvorana hrama kulture pa je številne uspehe kamniškega odbojkarskega kluba, ki so rezultat trdega dela in odrekanja nagradila z bučnim aplavzom. Smo eden redkih klubov v Sloveniji, ki enakomerno na najvišji ravni razvija moško in žensko odbojko, sam pa sem najbolj ponosen tudi na to, da strokovni kader v glavnem prihaja iz domačih vrst. Za nami je 70 let vzponov in padcev, 70 let garanja, odrekanja, a tudi prenekaterega uspeha. Ponosen sem na delo, ki ga opravljamo v OK Kamnik, veseli me, da naše delo opazi tudi občina. Priznanje, ki smo ga prejeli, bo zagotovo spodbuda za naprej.

  V kategoriji deklic in dežkov do 15 let v športnih društvih je priznanje prejel Miha Okorn. Trinajstletni  Miha Okorn je minulo poletje navduševal na igriščih za odbojko na mivki. V paru z Luko Maroltom je v konkurenci do 13 let osvojil naslov državnega in pokalnega prvaka. V kategoriji do 15 let sta z Luko državno prvenstvo končala na osem mestu. Nadarjeni Miha je tudi pomemben člen ekipe Calcit Volleyja, ki je v državnem prvenstvu v mali odbojki sezono zaključila na četrtem mestu.

  Lana Žužek in Zala Špoljarič sta prejemnici športnega priznanja v kategoriji kadetinj in kadetov. Dekleti imata za seboj fantastično sezono v odbojki na mivki. Postali sta namreč trikratni pokalni prvakinji v kategorijah do 17, do 19 in do 21 let. V kategoriji do 17 let sta postali tudi državni podprvakinji. Zala Špoljarič je tudi članica kadetske reprezentance Slovenije, s katero se je v začetku januarja letos skozi kvalifikacije prebila na evropsko prvenstvo.

  Najboljša športnica občine Kamnik v letu 2017 je atletinja Agata Zupin, ki je preteklem letu izjemno napredovala v vseh disciplinah, tako v dvoranski kot zunanji atletiki. Na začetku leta v zimski sezoni je postavila nov državni rekord v teku na 200 metrov za mladinke in postala državna prvakinja na 60 metrov v dvorani. Poleti pa je v petih disciplinah postavila nove mladinske državne rekorde, in sicer: v teku na 100, 200, 300, 400 metrov in 400 metrov z ovirami, kar v Sloveniji ni uspelo še nikomur. Za nastop na evropskem mladinskem prvenstvu je imela izpolnjene norme v štirih disciplinah. Njena paradna disciplina, v kateri je tudi nastopila na evropskem prvenstvu, pa je tek na 400 metrov z ovirami, kjer je v italijanskem Grossetu osvojila srebrno medaljo. Je tudi ena redkih atletinj, ki ji je kljub mladosti uspelo doseči normo za nastop na svetovnem prvenstvu za članice in člane v Londonu v kar dveh disciplinah (200 metrov in 400 metrov z ovirami). Že v njenem krstnem nastopu se ji je uspelo uvrstiti v polfinale svetovnega prvenstva (končno 21. mesto), kar je bilo veliko več od pričakovanega.

   

   

   

  Komentarji