Spet boljši od Spartaka

  Spartak Myjava – Calcit Volleyball 2:3 (33, -16, 24, -10, -12)

  Myjava – Mestna športna dvorana, gledalcev 350, sodnika: Kovar in Gall(oba Češka).

  Spartak Myjava: Katona 29, Kraisl 3, Vydareny – libero, Konc, Mller 1, Ihnat 3, Hauer, Mračko 8, Pokopec 4, Piovarči 11, Durec 6, Ochodnicky – libero. Trener: Martin Pipa.

  Calcit Volleyball: Renko, Hribar – libero, Novljan 9, Štalekar 3, Vidmar 1, Štembergar Zupan 17, Brulec 1, Lakner5, Kotnik 22, Ž. Štern 27, Videčnik, Konjedic. Trener: Marko Brumen.

  Kamničani so v letošnji sezoni dvakrat že igrali z domačini drugega turnirja srednjeevropske lige in obakrat zmagali. Na prvi tekmi drugega kroga pokala challenge so v Myjavi Spartak premagali s 3:1, v Kamniku je bilo 3:0 in se zanesljivo uvrstili v šestnajstino finala. Čeprav so na Slovaško odšli brez obolelega Tončka Šterna, prav tako pa trener Marko Brumen ni mogel računati na Matica Videčnika, ki je imel težave s hrbtom – tako da so tekmo začeli Jan Brulec, Domen Kotnik, Žiga Štern, Žan Novljan, Jure Lakner, Andrej Štembergar Zupan in prosti igralec Klemen Hribar -, so zmagali še tretjič. Tokrat v tie-breaku.

  Prvi niz so bolje začeli domači odbojkarji, ki so na servis Vladimirja Katone z delnim izidom 5:0 povedli z 11:6. Kamničani so imeli težave na sprejemu, neučinkoviti so bili tudi v napadu, toda do drugega tehničnega odmora so že ulovili slovaške odbojkarje. V izenačenem nadaljevanju so odbojkarji Spartaka s še enim asom Dominka Mračka prišli do treh točk prednosti (21:18). Namesto Žige Šterna je v igro vstopil Primož Vidmar, na servis Novljana pa so Brumnovi varovanci domačine spet ulovili na 21. točki in z uspešnim napadom Štembergar Zupana tudi do prve zaključne žoge. Do konca niza so jih imeli še šest, vse so domačini ubranili, nato pa so sami izkoristili peto.

  V drugem nizu so kamniški odbojkarji popravili svoj servis in igro v napadu, še naprej so držali dober sprejem, boljši so bili tudi v bloku. Z asom kapetana Štembergar Zupana pa so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo petih točk. Po novem asu, tokrat Kotnika, je bil izid že 13:4, kar jim je ob zbranem nadaljevanju zadostovalo za zanesljivo zmago v drugem nizu, ki ga je zaključil Štalekar, ki je v drugem nizu zamenjal Laknerja.

  Tretji niz za kamniško ekipo, ki je popustila na sprejemu in v bloku, ni bil tako uspešen. V slovaški ekipi je bil nezaustavljiv korektor Katona, ki je v tretjem nizu dosegel kar deset točk in prav po njegovi zaslugi je Spartak povedel kar z 20:13. Brumen je namesto Brulca v igro poslal Janija Konjedica, po polminutnem odmoru pa so se njegovi varovanci le zbudili. S serijo odličnih servisov Žige Šterna, dosegel je tudi tri ase, so na 22. točki izid izenačili, v še eni napeti končnici pa je Katona s kar tremi zaporednimi točkami le prinesel zmago svoji ekipi.

  V četrtem nizu je bila na igrišču spet le ena ekipa – kamniška. Konjedic je ostal v igri in dobro vodil svojo ekipo, ki je prevladovala v vseh elementih odbojkarske igre. V napadu se je razigral Žiga Štern, ki je domačinom še naprej povzročal težave s servisi in prav po njegovem asu so Kamničani povedli z 19:9. Še do četrte točke sta bili ekipi še skupaj, toda z delnim izidom 6:0 so odbojkarji Calcit Volleyballa pobegnili Slovakom, ki so jim do konca niza prepustili le šest točk.

  Tudi v petem nizu so bili kamniški odbojkarji boljši nasprotnik. Z blokom Kotnika so prvič prišli do treh točk prednosti (6:3), ki so jo z dvema zaporednima asoma Laknerja, ki je na servisu zamenjal Štalekarja, povečali še za dve točki (11:6). Vendar se domačini še niso predali, z blokom odličnega Katone so se jim približali na točko zaostanka (12:13), toda po polminutnem odmoru so Kamničani le uredili svoje vrste ter s točkama Žige Šterna in Žana Novljana prišli do druge letošnje zmage v srednjeevropski ligi.

  Komentarji