Iz Myjave z dvema zmagama

  Calcit Volleyball – Amstetten 3:0 (14, 13, 17)

  Myjava – Mestna športna dvorana, gledalcev 140, sodnika: Kovar in Gall (oba Češka).

  Calcit Volleyball: Renko, Hribar – libero, Novljan 6, Štalekar, Vidmar 8, Štembergar Zupan 15, Brulec, Lakner 9, Kotnik 7, Ž. Štern, Videčnik, Konjedic 3. Trener: Marko Brumen.

  Amstetten: Landfahrer 10, Trthann 9, Živanović, Kriener 1, Gajdek, Scheucher 1, Meissner – libero, Ichovski 3, Jurkovics 3, Zipper 2, Kreuziger – libero. Trener: Martin Kop.

  Kamničani so v nedeljo na turnirju v Myjavi s 3:2 premagali domači Spartak, veliko lažje delo pa so imeli na današnjem obračunu z avstrijskim Amstettnom, ki je na svojem prvem letošnjem turnirju v Ljubljani brez dobljenega niza izgubil proti ACH Volleyju, zato pa je v drugi tekmi s 3:0 premagal Mladost iz Kaštele. Proti slovenskim podprvakom so bili danes, podobno kot predlani v pokalu challenge, brez možnosti za zmago, tekme je bilo konec po le 70 minutah igre.

  Marko Brumen, trener Calcita Volleyballa je tokrat tekmo začel v nekoliko spremenjeni zasedbi, saj sta počivala organizator igre Jan Brulec in Žiga Štern, že tako pa na Slovaškem zaradi bolezni ni bilo Tončka Šterna, medtem ko Matic Videčnik zaradi težav s hrbtom že proti Spartaku ni igral. Tako so tekmo proti avstrijski ekipi začeli Jani Konjedic, Primož Vidmar, Domen Kotnik, Žan Novljan, Jure Lakner, Andrej Štembergar Zupan in Klemen Hribar. Toda tudi v tej zasedbi so kamniški odbojkarji že v prvem nizu prevladovali na igrišču. Ob dobrem sprejemu so bili učinkoviti v napadu, dobro so igrali tudi v bloku, kar jim je do drugega tehničnega odmora prineslo šest točk prednosti. Še prepričljivejši so bili do konca niza, ki ga je zaključil Primož Vidmar.

  V drugem nizu je bil Amstetten Kamničanom enakovreden do izida 10:10, nato pa so Kamničani z delnim izidom 8:1 prišli do neulovljive prednosti. Jani Konjedic je dobro razigral soigralce, vodstvo z 2:0 v nizih je potrdil Jure Lakner.

  V tretjem nizu so avstrijski odbojkarji korak s Kamničani držali do osme točke, toda po bloku Laknerja so odbojkarji Calcita Volleyballa prvič povedli za štiri točke (13:9), takšna pa je bila njihova prednost tudi ob drugem tehničnem odmoru. Vse dvome o zmagovalcu tretjega niza, s tem pa tudi tekme, sta z blokom in uspešno zaključenim napadom razrešila Žan Novljan in Štembergar Zupan, saj je Calcit Volleyballa povedel z 22:14. Tekma se je končala z napako Thomasa Trthanna na servisu.

  Calcit Volleyballa bo svoj tretji turnir srednjeevropske lige igral že 3. in 5. januarja, ko bo v Kamniku gostil Mladost iz Zagreba in Mladost iz Kaštele. V štirih tekmah ima zdaj tri zmage in poraz z Innsbruckom.

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji