Soboški maratonski dvoboj domačinom

  Panvita Pomgrad – Calcit Volley   3:2 (-23, 23, 25, -26, 13)

  Murska Sobota – Dvorana OŠ I, gledalcev 200, sodnika: Skudnik (Mežica), Valentar (Prevalje).

  Panvita Pomgrad: Pečnik, Banič, S. Ratkai, Grut 27, Rojnik 15, Felkar, J. Ratkai (L), Flisar 12, Javornik 10, Bogožalec 17, Bedrač, Hrastovec (L), Kasnik. Trener: Sašo Topovšek.

  Calcit Volley: Pereira 22, Hribar (L),  Golob (L), Novljan 10, Podobnik, Ratek, Gil 3, Okroglič 18, Štalekar 4, Kvas, Lakner 5, Kotnik, Štemberger Zupan 15. Trener: Gašper Ribič

  Kamniški odbojkarji so v prejšnjem krogu na gostovanju v Hočah iz rok izpustili priložnost, da bi na prvenstveni lestvici ulovili Sobočane. Kar jim ni uspelo pred dobrim tednom dni, bi jim lahko v nocojšnji tekmi v Murski Soboti, vendar so še drugič zapored ostali praznih rok v petem nizu, tako da so se domov vrnili le s točko. Z njo so padli na peto mesto prvenstvene lestvice, saj jih je ob istem številu točk na četrtem prehitel Maribor, prav z Mariborčani pa bodo prihodnjo soboto odločali o končnem četrtem mestu po rednem delu državnega prvenstva.

  Trener Kamničanov Gašper Ribič tudi v Murski Soboti ni mogel računati na Domna Kotnika in Primoža Vidmarja, zato je bil v ekipi tudi mladi Teo Podobnik. V prvem nizu so si prvi večjo prednost priigrali gostujoči odbojkarji, ki so po napadu Jureta Okrogliča prišli do vodstva z 12:8. Prednost štirih točk so ohranili tudi pred vstopom v končnico niza (21:17). Sobočani so se jim hitro približali le na zaostanek točke (21:22), razpoloženi Okroglič  pa je z novima dvema uspešnima napadoma svoji ekipi prinesel tri zaključne žoge za vodstvo z 1:0 v nizih. Dve so domačini ubranili, ne pa tudi tretje.

  Drugi niz so bolje začeli domači odbojkarji, ki so z asom Aljoše Bogožalca in uspešnim napadom Andreja Gruta povedli s 7:3, štiri točke naskoka pa so imeli še pri izidu 15:11. Na servis Jureta Laknerja so se jim Kamničani že po drugem tehničnem odmoru približali na točko zaostanka (16:17), z novim asom, tokrat Andreja Štembergarja Zupana, pa je na 18. točki sledilo izenačenje. V še eni razburljivi končnici so bili tokrat bolj zbrani Sobočani, ki so s točko Bogožalca prišli do izenačenja v nizih.

  V tretjem nizu so domačini na servis Jakoba Rojnika na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk, vendar je kamniški kapetan Štembergar Zupan izid že na deseti točki izenačil. Nato sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, dvakrat pa so Kamničani nasprotnikom pobegnili za dve točki, zadnjič pri izidu 20:18. V dramatični končnici so z dvema zaporednima blokoma (Andrej Grut in Gorazd Flisar) spet bili boljši soboški odbojkarji, ki so pred tem že imeli dve zaključni žogi.

  Ko so v četrtem nizu Sobočani po napaki Kamničanov povedli z 19:14, je že vse kazalo na njihovo zanesljivo zmago, vendar so se gostje vrnili v igro. V napadu se je razigral Maxson Pereira, svoje je dodal še Jure Okroglič, in po polminutnem odmoru domače ekipe so gostje zaostajali le še za točko (19:20). Do izenačenja je prišlo na 22. točki, vseeno pa so imeli prvo zaključno žogo za končno zmago domači odbojkarji, nato pa jim je Grut priboril še eno. Toda Pereira jim je obakrat preprečil končno slavje, nato pa z dvema novima napadoma svoji ekipi priboril peti niz. 

  Tudi peti niz je postregel z izenačeno igro, čeprav so ob menjavi strani Sobočani imeli tri točke prednosti. Tudi po zaslugi lastnih napak domačinov so Kamničani izid na 9. točki izenačili, a do preobrata ni prišlo. Odlični Grut je imel največ zaslug, da so domačini še enkrat pobegnili za dve točki (13:11), vendar sta Lakner in Žan Novljan njihovo prednost izničila, toda to je bilo tudi vse, kar je odbojkarjem Calcit Volleyja v Murski Soboti še uspelo. Sobočani so z zmago še ohranili možnosti za osvojitev drugega mesta po rednem delu državnega prvenstva, medtem ko Kamničanom ostaja bolj za četrto mesto.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji