Na lestvici prehiteli Žužemberčane

    Že tako okrnjena kamniška ekipa je derbi z Žužemberčani igrala brez Tea Podobnika, ki je bil s prvo ekipo v Murski Soboti, tako kot tudi Karlo Reisner, sicer statistik kamniškega prvoligaša, prav tako pa je manjkal tudi prosti igralec Kristjan Krt. Na mestu prostega igralca je tako zaigral Aljaž Hrovat, medtem ko je Luka Lazar zaigral na mestu sprejemalca. Ob njima so igrali še Jernej Smrekar, Rok Forštnarič, Bor Jese Rotar, Miha Grahek in Tine Makovec, v ekipi pa je bil še Jan Jurič.

    V prvem nizu so gostje izkoristili neuigranost domače ekipe, ki je v drugem nizu že bila v izgubljenem položaju, saj je v končnici zaostajala za dve točki (20:22), nato pa so Kamničani prevzeli pobudo in ta niz rešili v svojo korist. Po izenačenju v nizih je njihova igra stekla, gostje jim niso bili več nevarni, tako da so drugi in tretji niz zanesljivo dobili.

    Oba podajalca Smrekar in Forštnarič sta igrala dobro, še zlasti slednji, ki se je izkazal v bloku, napadu in na servisu, dobro se je na mestu libera znašel tudi Hrovat. Bor Jese Rotar je bil standardno dober na sprejemu, pa tudi v napadu, in je bil danes naš najboljši igralec. Pohvale si za igro na sprejemu zasluži Lazar, saj v letošnji sezoni na tem igralnem mestu sploh še ni treniral, tako da se nam odsotnost Podobnika niti ni poznala. Svoje sta dodala tudi oba blokerja, ki sta bila uspešna v bloku, saj smo jih v štirih nizih dosegli več kot petnajst, kar je za to ekipo veliko. Na začetku tekme se nam je poznalo, da smo v tej zasedbi sploh prvič igrali, tu predvsem mislim na menjavo igralnih mest pri določenih igralcih, toda iz niza v niz smo prikazali boljšo igro, tako da zmaga ni bila vprašljiva, je svoje varovance pohvalil Gregor Hribar, ki je zaradi obveznosti sicer prvega trenerja ekipe Aleša Hribarja, danes vodil drugo kamniško ekipo.

    Komentarji