Sobočani so vedno nevarni

  Po devetih odigranih krogih je za kamniške odbojkarje in njihove navijače nadvse prijeten pogled na prvenstveno lestvico, saj je na njem Calcit Volleyball prvi s točko več kot ACH Volley, tretjeuvrščena Krka pa za njim zaostaja že za sedem točk. Glede na to, da so Kamničani po lanski sezoni ostali brez bratov Tončka in Žige Šterna, je njihov uspeh še toliko večji.

  Ni, kaj, kar prijetno je pogledati trenutno lestvico, seveda pa je do konca prvenstva še dolga. Trenutna lestvica je delno odraz tudi tega, da ACH Volley sezone ni začel najbolj prepričljivo, saj je imel glede na ekipo velika nihanja. Res je sicer, da smo ostali brez bratov Štern, vendar sta sprejemalca, Vidmar, ki je letos dobil več priložnosti, in Okroglič, ki je novinec v ekipi, veliko prispevala k našim uspehom. Seveda so tu še drugi igralci, tudi Ratek se je dobro znašel na mestu korektorja, pozna pa se, da smo leto dni starejši in bolj izkušeni, razloge za dobre igre svoje ekipe vidi Jure Lakner, 23-bloker kamniške ekipe.

  V nadaljevanju sezone bodo kamniški odbojkarji močnejši še za brazilskega korektorja Maxsona Guilherma Pereiro, ki bo prvič za svoj novi klub zaigral že v sredo.

  Ne vemo še, kako se bo obnesel na tekmah, na treningih se je pokazal kot kakovostni igralec in z njim bomo verjetno veliko pridobili. Če mu ne bi šlo, je tu še Ratek, v soboto pa se je po poškodbi vrnil tudi Andrej Štembergar Zupan, tako da imamo tudi tu svoje rezerve, meni Lakner.

  Rezerve v svoji igri pa imajo tudi soboški odbojkarji, ki niso najbolje začeli letošnjega državnega prvenstva. S tekmo manj so na sedmem mestu z desetimi točkami, kar je manj, kot so mnogi pričakovali. V uvodni tekmi sezone so jih Kamničani v gosteh premagali s 3:0 (22, 18, 16).

  Iskreno rečeno sem pričakoval, da bodo na lestvici višje uvrščeni, saj imajo po imenih dobro ekipo. Upam, da svojega vzpona na prvenstveni lestvici ne bodo začeli prav v Kamniku. Če bomo igrali, kot znamo, se nimamo česa bati.

  Vse bližje pa je tudi prvi letošnji kamniški obračun v pokalu CEV, kjer se bodo v torek, 6. decembra, pomerili s francosko ekipo Tours, ki je leta 2005 slavil v ligi prvakov, pohvali pa se lahko tudi s šestimi naslovi francoskega državnega prvaka.

  Pred nami sta še dve prvenstveni tekmi, ki sta v tem trenutku pomembnejši za nas, se pa zavedamo pomembnosti prve tekme v Franciji. Če bomo v gosteh prikazali dobro igro, morda prišli do dveh nizov, nam bo potem lažje na povratni tekmi, ki jo bomo tokrat igrali v Šempetru, saj naša dvorana ne ustreza pogojem Evropske odbojkarske zveze. Francozi so sicer favoriti, verjamem pa, da niso nepremagljivi. Običajno mednarodne tekme v gosteh odigramo celo bolje kot doma, se novega izziva na mednarodni sceni veseli Lakner, ki je pred diplomo na Fakulteti za organizacijske vede.

  Prva tekma desetega kroga bo na sporedu že danes, ko se bosta v Mariboru v lokalnem obračunu pomerila domači Maribor in Hoče. Aktualni državni prvaki bodo gostovali na Ravnah, Kanalci pa bodo v srečanju s Šempetrani skušali uloviti vlak v boju za modro skupino, medtem ko se bo v Kranju odločalo o trenutnem tretjem mestu na prvenstveni lestvici. V prvem krogu so slavili novomeški odbojkarji, toda po tem porazu so Kranjčani zaigrali veliko bolje.

  Pari 10. kroga 1. DOL za moške:

  Torek, 29. november: Maribor – Hoče (VŠD Hoče, 19.00), sreda, 30. november: Calcit Volleyball – Panvita Pomgrad (ŠD Kamnik, 19.00), Fužinar SijMetal – ACH Volley (OŠ Prežihov Voranc, 19.00), Triglav Kranj – Krka (ŠD Planina, 19.00), Salonit Anhovo – SIP Šempeter (ŠD Kanal, 19.00).

  Calcit Volleyball v sezoni 2016/17

  Organizatorja igre: Jan Brulec, Jani Konjedic.

  Sprejemalci: Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Primož Vidmar, Jure Okroglič.

  Blokerji: Žan Novljan, Jure Lakner, Sašo Štalekar, Matic Videčnik.

  Korektor: Timotej Ratek

  Prosta igralca: Klemen Hribar, Metod Golob.

  Trener: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aleš Hribar, statistik: Boštjan Verčič, kondicijski trener: Dalibor Todorovič.

  Panvita Pomgrad v sezoni 2016/17

  Organizatorja igre: Urban Drvarič, Jure Kasnik.

  Sprejemalci: Mitja Pečnik, Jernej Detela, Jakob Rojnik, Vladan Đorđević.

  Blokerji: Jaka Banič, Dalibor Šmitran, Gorazd Flisar.

  Korektor: Aljoša Bogožalec.

  Prosta igralca: Jan Gašparin, Jaša Ratkai.

  Trener: Dejan Fujs, pomočnik trenerja: Sašo Topovšek.

   Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji