Prvi in tretji na domačem turnirju

  Na prvi tekmi turnirja v Stranjah je prva kamniška ekipa z 2:0 (10, 8) ugnala drugo, v kateri so v glavnem igralci, ki so šele letos začeli s treniranjem odbojke. Toda tudi igralci iz prve ekipe v lanski sezoni še niso prav veliko igrali, tako da bo tudi zanje letošnja sezona nekaj posebnega.

   

  V svoji drugi tekmi so igralci prve ekipe Calcit Volleyvballa v postavi Okorn, Mujanovič, Krt in Frece igral proti Žirovnici, ki je pred tem z 2:0 ugnala kranjski Triglav. Prvi niz se za domačo ekipo ni začel najbolj obetavno, saj je veliko žog končalo v avtu ali mreži, nato pa so domačini na servis Okorna in ob nezaustavljivih napadih Mujanoviča z delnim izidom 12:2 slavili s 25:15. V drugem nizu so za Kamničane igrali Sladič, Uršič, Bogataj in Blaževič, ki so prav tako naredili veliko lastnih napak. Pri zaostanku sedmih točk (10:17) je namesto Bogataja v igro vstopil Šarec. Z njegovim prihodom se je igra domače ekipe izboljšala, vendar je v končnici spet naredila preveč lastnih napak in niz izgubila z 21:25. O zmagovalcu dvoboja je odločal tretji niz, v katerem je Žirovnica povedla z 12:4, toda po minuti odmora in menjavi Freceta z Blaževičem pa so se Kamničani prebudili, zmanjšali število lastnih napak in zmagali s 25:21. S to zmago so se tudi uvrstili v drugi krog državnega prvenstva.

   

  Za prvo ekipo Calcit Volleyballa so igrali: Nik Mujanovič, Miha Okorn, Timotej Krt, Luka Blaževič, Gregor Frece, Žan Uršič, Aleks Bogataj, Jakob Drolc, Enej Sladič, Miha Škrinjarič, Matevž Šarec in Gašper Babnik. 

   

  Druga ekipa Calcit Volleyballa, ki jo je vodila Živa Grilc, ki je pomagala prvemu trenerju Juretu Sitarju, je brez večjih težav premagala Triglav z 2:0 (12, 8), manj uspeha pa je imela v dvoboju z Žirovničani. Grilčeva je tekmo začela v postavi Domen Stele, Matic Hrabar, Jaka Albič in Marcel Kotnik, ki so prvi niz izgubili z 12:25. V drugem nizu so na parket stopili tudi drugi domači igralci, Luka Verč, Adrian Dular, Mark Ambrož in Filip Jesenšek. Do desete točke sta bili ekipi še skupaj, nato pa so gostje predvsem na račun lastnih napak domače ekipe prišli do visoke prednosti. V končnici niza sta priložnost za igro dobila še Jure Podjed in Nejc Okorn, navkljub porazu s 16:25 pa si tudi druga ekipa zasluži vse pohvale, pred njo pa je zdaj repasaž.

   

  Sobotni turnir je dal vsaj malce občutka, da vemo, kje trenutno smo, ter kaj in kako dela konkurenca. Če bomo v nadaljevanju sezone odpravili število lastnih napak, bomo igrali veliko bolje in tudi rezultati bodo boljši. Prva ekipa ima visoko zastavljen cilj, v njej je nekaj nadarjenih igralcev, za drugo ekipo pa je v tem trenutku pomembno, da se veselijo tekem, saj bodo na ta način vzljubili odbojko in bili še boljši, je turnir v Stranjah na kratko ocenil Jure Sitar, trener mlajših kategorij v Calcit Volleyballu.

   

  Prva ekipa Calcit Volleyballa bo v drugem krogu, 10 decembra, igrala proti Salonitu, Žirovnici in Ljubljani Volley, druga ekipa pa bo istega dne v repasažu igrala proti Brezovici II, Triglav Kranju in Go Volleyju.

  Komentarji