Slab začetek, odličen konec

  Calcit Volley – GEN-I Volley  3:1 (-22, 20, 12, 17)

  Calcit Volley: Grudina 18, Peterson, Mihevc 13, Blažič 1, Igličar 14, Mihalinec 6, Zaplotnik, Pogačar 4, Zatkovič 4, Janežič – libero, Jerala, Mijoč 14, Pahor – libero. Trener: Gregor Rozman.

  GEN-I Volley: Ferlinc 8, Zbičajnik 1, Uršič, Bavdaž 11, Kolbl 8, Đukić 3, Velikonja Grbac 9, Marušič 2, Simčič – libero, Spačal, Gubaš 3, Beguš – libero. Trener: Alen Bektašević.

  Po napornem ritmu tekmovanja, ko so v štirinajstih dneh odigrale sedem tekem, so se varovanke Gregorja Rozmana v zadnjih sedmih dneh lahko v miru pripravile na pokalni obračun z Novogoričankami. V šestem krogu domačega prvenstva so Kamničanke v gosteh premagale GEN-I Volley s 3:0, na prvi četrtfinalni pa so po izgubljenem prvem nizu spet prišle do zaslužene zmage. Na zaključni turnir v Hoče jih na povratni tekmi vodi že minimalna zmaga.

  Na servis Urške Igličar so domače odbojkarice po zaostanku z 1:3 prišle do vodstva s 5:3, a so Novogoričanke z asom Zale Zbijačnik in štirih zaporednih točkah Nike Bavdaž do prvega tehničnega odmora prišla do treh točk prednosti. S tem pa težav za domačo ekipo še ni bilo konec, kajti Nuša Ferlinc je GEN-I Volley popeljala do vodstva s 15:10. Urška Igličar in Tina Grudina sta Kamničanke še vrnili v igro, saj so pri izidu 17:18 zaostajale le še za točko. Nadaljevanje niza pa je bilo spet v znamenju gostij, ki so po točki Teje Kolbl povedle z 1:0 v nizih.

  V drugem nizu so gostje še vodile s 7:5, z asom Katje Mihalinec pa so Kamničanke na prvi tehnični odmor odšle s točko prednosti. Veliko zaslug za vodstvo z 11:8 je nato imela Helena Mijoč, niz pa je bil praktično odločen po točki Katje Mihevc, ko so domače odbojkarice gostjam pobegnile že na 23:16. Zadnjo točko v drugem nizu je dosegla Igličarjeva.

  Tretji niz je popolnoma minil v znamenju kamniške ekipe, ki je na servis Katje Mihevc dosegla šest zaporednih točk, od tega je tri z asom prispevala prav Mihevčeva, za novogoriški zaostanek kar šestih točk (1:7). Gostje so tudi v nadaljevanju niza imele težave na sprejemu in po dveh asih Grudine je bilo že 17:6 za Calcit Volley, za konec niza pa je nova dva asa spet dosegla Mihevčeva, vodstvo z 2:1 v nizih pa je potrdila Grudina.

  Tudi v četrtem nizu so domače odbojkarice prevladovale na igrišču. Mijočeva jih je z uspešnim napadom popeljala do petih točk prednosti (13:8), a se na tem niso zaustavile. Razigrana Helena Mijoč je nato gostjam povzročala težave še s servisom in prav po njenem asu je bilo že 18:10, z dvema točkama pa je tekmo končala Eva Zatković, ki je dobila priložnost ob zaključku tekme.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: Še enkrat več v letošnji sezoni smo slabo začeli tekmo, kaj slabo, katastrofalno in ne preostane nam drugega, kot da to v prihodnje odpravimo. Na koncu smo zasluženo prišli do zmage, dobro pa je, da konec tega tedna ne igramo domačega prvenstva, tako da bomo imeli dovolj časa, da se v miru pripravimo na povratno tekmo. V Novi Gorici nam ne bo lahko, na tekmo se moramo dobro pripraviti, vanjo vstopiti bolje kot danes in se uvrstiti na zaključni turnir.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji