Mariborčani so doma zelo neugodni

  V mesecu novembru so kamniški odbojkarji odigrali osem tekem, v zadnjih štirinajstih dneh kar pet. Najpomembnejša med njimi je bila sredina pokalna v Kanalu, v kateri so že bili v izgubljenem položaju, a so se vrnili v igro, v petem nizu pa prišli do pomembne zmage. Z njo so zdaj le še korak oddaljeni od uvrstitve na zaključni turnir, ki bo 22. in 23. decembra v Hočah.

  V zadnjem času naša igra ni ravno blesteča, tudi v Kanalu ni bila, ampak na koncu je pomembno, da smo zmagali. Še zlasti po dveh nizih, ko nismo igrali dobro, na trenutke smo bili tudi nemočni, zato je bila na koncu zmaga še toliko slajša. Zagotovo je narejen velik korak proti Hočam, vendar bo treba Kanalce premagati še doma, da se uvrstimo na zaključni turnir. Mislim, da je odločala naša dolga klop, pozna se nam, da imamo na vsakem igralnem mestu enakovredne menjave, česar večina ekip v slovenski ligi, z izjemo ACH Volleyja, nima, je bil po sredini pokalni zmagi proti Salonitu zadovoljen Tine Kvas.

  Prav veliko število enakovrednih igralcev bo Kamničanom še kako prav prišlo za sobotno prvenstveno tekmo z Mariborčani.

  Nekateri naši igralci so že utrujeni, a kot sem že omenil, imamo dovolj kakovostnih igralcev, ki jih lahko nadomestijo in vstopijo v ta ritem tekem, ki bo do konca decembra še zelo naporen. Vsekakor nam je s tega vidika veliko lažje, kot pa, če bi ves čas morali igrati eni in isti igralci, saj prej ali slej pride do velikega padca forme ali celo kakšne poškodbe, meni 26-letni kamniški organizator igre, ki se je po dveh letih vrnil v svoj matični klub, lani pa je igral prav za mariborsko ekipo. V sredo so varovanci Sebastijana Škorca, ki je po dveh letih spet sedel na mariborsko klop, v pokalnem tekmovanju doma izgubili z ACH Volleyjem, v prvenstvu pa so s štirimi zmagami in porazi trenutno na šestem mestu.

  Nekaj igralcev je še istih, veliko pa je novih. Gre za dobro ekipo, ki je nikakor ne smemo podcenjevati, še zlasti ne v njihovi dvorani, ki je, če je nisi navajen, lahko neugodna za gostujočo ekipo. V tekmo moramo iti z mislijo, da zmagamo in dobimo nove točke v domačem prvenstvu. Do konca decembra bo ritem tekem pester, upam pa, da bomo to koledarsko leto končali na najboljši možni način. Moramo iti s tekme na tekmo, vsako tekmo vzeti na novo, se nanjo čim bolje pripraviti. Trenutno imamo v igri manjše težave, nismo še v najbolj blesteči formi, verjamem pa, da bomo v njej takrat, ko bo to najbolj potrebno, je 26-letni Kvas z mislimi tudi že na tekmah, ki so pred Calcit Volleyjem do konca leta 2017.

  Že prihodnjo sredo bodo Kamničani v Šempetru igrali prvo tekmo drugega kroga pokala CEV, njihov nasprotnik bo francoski Ajaccio, 9. decembra bodo v domačem prvenstvu igrali v Novem mestu, 13. decembra jih čaka povratna tekma v pokalu CEV na Korziki, le dva dni pozneje pa še povratna tekma s Kanalci v pokalnem tekmovanju. Če bo šlo vse po načrtih, bodo leto končali v Hočah, kjer želijo ubraniti lanskoletno pokalno lovoriko.

  V soboto bodo na sporedu še preostale tekme deveta kroga domačega prvenstva. Derbi začelja bo v Prvačini, kjer bo gostovala zadnjeuvrščena Krka, Panvita Pomgrad bo gostila Hoče, Kranjčani, ki so med tednom v pokalu premagali Sobočane, bodo dobro formo skušal potrditi proti ACH Volleyju, ranjeni Kanalci pa bodo doma igrali s Črnučami.

  Pari devetega kroga 1. DOL za moške

  Sobota, 2. december: Maribor – Calcit Volley (ŠD Tabor, 17.00), Triglav Kranj – ACH Volley (ŠD Planina, 17.30), GEN-I Volley – Krka (ŠD Prvačina, 18.00), Panvita Pomgrad – Hoče (dvorana OŠ I, 19.00), Salonit Anhovo – GEN-I Volley (ŠD Kanal, 19.00).

  OK Calcit Volley v sezoni 2017/18

  Organizatorja igre: Radoslav Gil, Tine Kvas.

  Sprejemalci: Primož Vidmar, Jure Okroglič, Domen Kotnik, Andrej Štembergar Zupan.

  Blokerji: Žan Novljan, Sašo Štalekar, Jure Lakner.

  Korektorja: Maxson Guilherme Pereira, Timotej Ratek.

  Prosta igralca: Klemen Hribar, Metod Golob.

  Trener: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aleš Hribar

  OK Maribor v sezoni 2017/18

  Organizatorja igre: Uroš Planinšič, Primož Mejal.

  Sprejemalci: Miomir Crnjanski, Alan Košenina, Vasja Plesec, Simon Križman.

  Blokerji: Jan Mulec, Filip Uremovič.

  Korektorja: Jernej Detela, Staš Virtič.

  Prosta igralca: Tin Vrabl, Aljaž Herman.

  Trener: Sebastijan Škorc, pomočnik trenerja: Alen Kranjc.

  Komentarji