Sitarju bo pomagal Habjan

  Tabor na Krku je resnično zelo dobro uspel in je bil eden boljših do zdaj. Letos smo imeli na voljo tudi dvorano, tako da smo z dečki in deklicami že naredili nekaj priprav na novo sezono, medtem ko so ostali otroci trenirali na zunanjih igriščih za odbojko na mivki in asfaltu. Na taboru nas je bilo več kot 60, nismo pa imeli prav nobenih težav. V največje zadovoljstvo nam je bilo, da so otroci po koncu tabora dejali, da se ga bodo prihodnje leto spet udeležili, se je Krka dotaknil Sitar, ki že dolga leta v Kamniku skrbi za mlajše kategorije v klubu, ki bo prihodnjo nedeljo proslavljal svojo 70. obletnico obstoja.

  Vendar pa Sitar v novi sezoni ne bo več osamljen pri svojem delu, saj mu bo ekipe pomagal voditi tudi Danijel Habjan, ki se je po desetih letih dela v Avstriji odločil, da bo spet pomagal domačemu klubu iz Kamnika.

  Habjan bo prevzel treniranje najmlajših otrok v klubu, torej mini dečkov, kjer je že na prvi trening prišlo devet otrok. V konkurenci male odbojke bomo imeli v državnem prvenstvu prijavljeni dve ekipi, prvo bom vodil sam, drugo pa Habjan, podobno bo tudi v kategoriji starejših dečkov. Najbolj številčni smo trenutno v mali odbojki, kjer imamo 22 otrok, verjetno pa se nam bo pridružil še kakšen nadarjen mlad odbojkar, željan novega znanja, le dva manj pa jih je pri starejših dečkih, je povedal Sitar, ki bo v novi sezoni prvič vodil tudi kamniške kadete.

  V kadetski ekipi, s katero treniramo že od sredine avgusta naprej, je kar nekaj sprememb. Sicer jih je manj kot pri starejših dečkih ali v mali odbojki, zato pa so morda bolj nadarjeni, imamo pa tudi nekaj visokih igralcev. Veliko je tudi začetnikov, kar štirje so s treningi začeli šele lani, zato je težko govoriti, kakšne so njihove možnosti v državnem prvenstvu, menim pa, da gre zagotovo za eno bolj nadarjenih generacij v zadnjih letih v našem klubu, je Sitar na kratko predstavil kadetsko ekipo, ki jo prvi kvalifikacijski turnir čaka že 1. oktobra. Šest dni pozneje bodo s tekmovanjem začeli tudi starejši dečki, sredi novembra pa se jim bodo pridružili tudi najmlajši v mali in mini odbojki.

  V mali odbojki se želimo uvrstiti na zaključni turnir, vse kar bo več, bo presežek. Pri starejših dečkih bo prvi cilj uvrstitev v A ligo, to pa je tudi tiha želja kadetske ekipe, ki ima od lanske sezone v svojih vrstah le dva igralca, vsi drugi bodo v tej kategoriji igrali prvič. Če nam bo to uspelo, bomo lahko veseli, pa je Sitar spregovoril še o ciljih v mlajših selekcijah Calcit Volleyja.

  Napisal: Miha Štamcar

  Komentarji