Prva zmaga v pripravljalnem obdobju

  Minuli petek v Kamniku sta se domača in kranjska ekipa, lani drugo in tretjeuvrščeni ekipi državnega prvenstva, razšli brez zmagovalca, saj je bil izid 2:2. Tudi v Kranju je po dveh nizih kazalo, da se bosta ekipi razšli brez zmagovalca, toda v tretjem in četrtem nizu so bili kamniški odbojkarji boljši nasprotnik. Predvsem to velja za blok, naredili so tudi manj lastnih napak, kar je zadostovalo za prvo zmago v letošnjem pripravljalnem obdobju.

  Ekipa Gašperja Ribiča je v prvih dveh nizih igrala v postavi Radoslav Gil, Domen Kotnik, Andrej Štembergar Zupan, Žan Novljan, Sašo Štalekar, Maxson Pereira in Klemen Hribar, v tretjem in četrtem pa so ob Štalekarju, ki je edini igral celotno srečanje, priložnost za igro dobili še Tine Kvas, Primož Vidmar, Jure Okroglič, Jure Lakner, Timotej Ratek in Metod Golob.

  Spet sem zadovoljen z igro v bloku, počasi premikamo tudi nekatere druge stvari, veliko dela pa nas čaka še v povezavi podajalca z napadalcem iz cone štiri, kjer še ni tiste uigranosti, ki si jo želimo. Če bi tu bolje delovali, bi prišli do prepričljivejše zmage. Do začetka lige bomo skušali to čim bolje postaviti, nato pa med samo ligo vse skupaj še nadgrajevati. Moramo biti potrpežljivi, je po tekmi dejal Ribič.

  Točke za Calcit Volley so dosegli: Pereira 12, Novljan 2, Ratek 6, Gil 4, Vidmar12, Štalekar 8, Kvas 2, Lakner 3, Kotnik 4, Štembergar Zupan 5. Najbolj učinkovita igralca v domači ekipi pa sta bila Žiga Lužovec s petnajstimi točkami in Janko Bregant s trinajstimi.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji