Tudi z Mariborčani 2:2

  Tako kot na tekmah z Ljubljančani in Kranjčani je trener kamniške ekipe Gašper Ribič tudi v Mariboru ponudil priložnost vsem igralcem. V petek je v ekipi manjkal Maxson Pereira, ki je imel manjše težave z vnetjem pokostnice, danes pa je igral vso tekmo, saj zaradi težav z ramo ni bilo Timoteja Ratka, ki je ostal doma. Ob Pereiri sta celotno srečanje odigrala tudi Sašo Štalekar, ki se je izkazal s petimi bloki, in Klemen Hribar. Kamničani so tokrat nekaj več težav imeli na sprejemu, rezerve so tudi še v napadu.

  Na vseh treh tekmah smo nekoliko menjavali postavo, saj preizkušamo določene variante. To je tudi namen teh pripravljalnih tekem, da vidimo, kako igralci delujejo drug z drugim. Zanimalo nas je tudi, kako sodelujejo z obema podajalcema in podobno bo tudi prihodni teden, ko bomo še enkrat igrali s Kranjčani ter nato v soboto še s Kanalci, je po tekmi v Mariboru dejal Ribič, ki je bil v vseh treh dozdajšnjih tekmah najbolj zadovoljen z igro v bloku. Proti Mariborčanom so s tem elementom igre dosegli 12 neposrednih točk.

  Ne bom rekel, da je naš blok že idealen, a smo bili na vseh treh tekmah boljši od naših nasprotnikov. Na trenutke smo dobri tudi na servisu, vendar še vedno premalo vršimo pritisk na nasprotne sprejemalce, še vedno pa se lovimo na relaciji podajalec – napadalci, toda tudi tu smo vsako tekmo boljši in verjamem, da se bomo kmalu našli tudi v tem elementu igre, je prepričan trener Calcit Volleyja.

  Proti Mariborčanom so danes za Calcit Volley igrali: Maxson Pereira 13, Klemen Hribar – libero, Metod Golob, Žan Novljan 2, Radoslav Gil, Primož Vidmar 6, Jure Okroglič 6, Sašo Štalekar 12, Tine Kvas 1, Jure Lakner 5, Domen Kotnik 6 in Andrej Štembergar Zupan. V letošnji sezoni prenovljeni mariborski ekipi, ki jo spet vodi nekdanji slovenski reprezentant Sebastijan Škorc so bili najbolj učinkoviti Jernej Detela s 15-timi točkami, po eno manj pa sta dosegla Miomir Crnjanski in Alan Košenina.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

   

  Komentarji