Sitarjevi varovanci z dvema zmagama

  Varovanci Jureta Sitarja so na prvi tekmi igrali proti vrstnikom iz Brezovice. Na prvem turnirju pred štirimi tedni so z 2:0 slavili Brezovčani, v Kranju pa so morali priznati premoč kamniški zasedbi, ki je prav tako slavila z 2:0 (24, 20). Calcit Volley je igral v nekoliko spremenjeni zasedbi, saj so ekipo spet pestile poškodbe. V dramatičnem in izenačenem prvem nizu so bili v končnici bolj zbrani kamniški odbojkarji, ki so drugega dobili s 25:20, čeprav so zaostajali že pet točk (3:8 in 10:15).

  V primerjavi s prvim turnirjem smo popravili igro v napadu. Proti Brezovici sta bila predvsem razpoložena Nik Mujanovič in Miha Okorn, vendar smo imeli težave na sprejemu, zato nismo razvili hitre in uspešne igre. Ampak tudi to je zadostovalo za zmago, je dvoboj z do zdaj neporaženo ekipo skupine F komentiral Jure Sitar, trener prve ekipe starejših dečkov Calcit Volleyja, ki so manj težav imeli v dvoboju s kranjskim Triglavom, ki se prav tako bori za eno od prvih dveh mest, ki bosta vodili v glavni del tekmovanja.

  V prvem nizu smo z začetnimi udarci Marka Uršiča, Mihe Okorna in Nika Drnovška brez težav prišli do zmage. Tudi v drugem nizu je vse kazalo na našo gladko zmago, saj smo vodili že z 18:9, vendar se Kranjčani niso predali in so se nam približali le na tri točke zaostanka (19:22), na koncu pa so se z lastnimi napakami pokopali kar sami, pa je Sitar opisal zmago proti Triglavu. Končni izid je bil 2:0 (10, 19) za Calcit Volley.

  Za Calcit Volley so v Kranju igrali: Nik Drnovšek, Miha Okorn, Nik Mujanovič, Marko Uršič, Žiga Koncilija, Mark Bogataj, Anže Pančur, Aleks Bogataj, Verč, Žan Uršič in Matic Lavtar. ​

  Druga ekipa starejših dečkov Calcit Volleyja je v skupini E ostala pri eni zmagi iz prejšnjih dveh turnirjev. V dvorani OŠ Toma Brejca so na prvi tekmi izgubili proti Salonitu iz Kanala z 0:2 (-10, -7). Kanalci so še naprej edina ekipa, ki v tej skupini še ni izgubila, nekoliko bližje uspehu pa so bili mladi Kamničani – večina od njih še vedno igra tudi v mali odbojki – na drugi tekmi. V njej je Ljubljana Volley zmagala z 2:0 (15, 14).

  Očitno so bili moji varovanci z glavami še vedno na počitnicah, saj so naredili vse preveč napak pri začetnem udarcu in sprejemu servisa. V opravičilo lahko samo dodam, da večina naših igralcev še vedno nastopa tudi v kategoriji male odbojke in je zato nastopanje v kvalifikacijah v kategoriji starejših dečkov zanje le kaljenje za prihodnje sezone, je o nastopu svoje ekipe povedal Danijel Habjan, trener druge ekipe Calcit Volleyja I.

  Za Calcit Volley I so igrali: Timotej Krt, Luka Blaževič, Jakob Drolc, Matic Hrabar, Nik Rauter, Miha Škrinjarič, Anže Vrhovnik, Adrian Van Dular, Gašper Babnik, Enej Sladič in Gregor Frece.

  Izidi turnirja v Kranju

  Izidi turnirja v Kamniku

  Komentarji