Branilci naslova v Framu

  Varovanci Gašperja Ribiča, ki so v soboto v 1. DOL za moške proti Črnučam zabeležili tretjo letošnjo zmago in so s tekmo manj na tretjem mestu prvenstvene lestvice, bodo svoj letošnji ples v pokalnem tekmovanju začeli v Framu. Branilci naslova so se z nekdanjimi prvoligaši dogovorili, da bodo igrali le eno tekmo, trener Ribič pa si je igro SiPlayer Frama ogledal v soboto, ko je gostoval v dvorani OŠ Stranje in v četrtem krogu 2. DOL premagal drugo kamniško ekipo. Vendar je kakovost na strani Andreja Štembergar Zupana in soigralcev, zato njihov preboj v četrtfinale ne bi smel biti vprašljiv. Težji obračun se jim obeta v četrtfinalu, kjer se bodo pomerili z boljšim iz primorskega obračuna Salonit Anhovo – GEN-I Volley.

  Hočani s svojimi igrami že drugo sezono zaporedoma presenečajo v 1. DOL, zato bomo to tekmo vzeli kot nekakšno nagrado za svoje do zdaj vloženo delo v letošnji sezoni. Želim si le, da se bomo znali sprostiti in uživati v tej tekmi. Sicer je vse možno, nekaj odstotkov možnosti za napredovanje je tudi na naši strani, ampak še enkrat, naj fantje to tekmo vzamejo kot nagrado in naj v športni dvorani Kamnik pokažejo, kaj znajo, pa je pred sredino tekmo s Hočani dejal Aleš Hribar, trener druge članske ekipe Calcit Volleyja. Zmagovalec tega para osmine finala bo v četrtfinalu igral proti Krki ali SIP Šempetru.

  V osmini finala bodo igrali še Braslovče in Triglav Kranj, Panvita Pomgrad in Črnuče, Fužinar Sij Metal in Maribor ter KekoOprema – ACH Volley.

  V osmini finala bomo spremljali še primorski obračun med Salonit Anhovim in GEN-I Volleyjem, za mesto v četrtfinalu pa se bodo med seboj udarili še ŠD Braslovče in Triglav Kranj, Panvita Pomgrad in Črnuče ter Fužinar Sij Metal Ravne in Maribor.

  Ženska ekipa Calcit Volleyja bo tekmo osmine finala pokala Slovenije igrala 22. novembra v Kranju proti drugoligašu Triglavu. Tudi Kamničanke bodo s Kranjčankami igrale le eno tekmo, v četrtfinalu pa jih čaka boljša ekipa iz dvoboja GEN-I Volley – Ankaran Hrvatini.

  Pari osmine finala pokala Slovenije

  Moški, torek, 7. november: SIP Šempeter – Krka (OŠ Šempeter, 20.30); sreda, 8. november: Fram – Calcit Volley (OŠ Fram, 20.00), Salonit Anhovo – GEN-I Volley (ŠD Kanal, 19.00), ŠD Braslovče – Triglav Kranj (OŠ Braslovče, 19.00), Panvita Pomgrad – Črnuče (OŠ I, 20.00), Fužinar SijMetal Ravene – Maribor (OŠ Prežihov Voranc, 19.00), Calcit Volley II – Hoče (ŠD Kannik, 20.30); sreda, 15. november: KekoOprema Žužemberk – ACH Volley (OŠ Žužemberk, 18.00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji