Siirilä: V nadaljevanju sezone bomo igrali svojo najboljšo odbojko

  Odbojkarji Calcit Volleyja bodo v sredo, ob 18. uri, v športni dvorani Kamnik igral preloženo tekmo 17. kroga Sportklub prve odbojkarske lige. V gosteh jih prihaja sosed na prvenstveni lestvici, četrtouvrščeni Salonit Anhovo. Eden od dveh tujcev v kamniški ekipi, finski bloker Tommi Siirilä, si želi, da bi s soigralci nadaljevali zmagoviti niz v letu 2022.

  Toda čeprav Kamničani v letu 2022 še niso izgubili, so v srednjeevropski ligi ostali brez zaključnega turnirja, ki je bil konec minulega tedna v Pliberku. Prvo mesto je že dvanajstič osvojil ACH Volley, ki je bil v finalu boljši od zagrebške Mladosti, tretji je bila SK Zadruga Aich/Dob in četrti Merkur Maribor. Za varovance je bila na koncu usodna izgubljena točka v Bratislavi, kajti ob istem številu zmag in osvojenih točk so imeli Zagrebčani boljšo razliko v nizih.

  »Normalno je, da smo bili razočarani, ker se nismo uvrstili na zaključni turnir Mevze, saj je bil to eden naših glavnih ciljev sezone. V Bratislavi bi morali zmagati vsaj s 3:1 in tako ne bi bili odvisno od drugih, žal nismo, napaka je bila naša, hkrati pa tudi dobra lekcija za nadaljevanje sezone,« je vse boljši finski reprezentant v dresu Calcit Volleyja, Tommi Siirilä športno prenesel zamujeno priložnost v srednjeevropski ligi.

  Kakorkoli že, pred Kamničani je zdaj le še državno prvenstvo. Na prošnjo kanalske ekipe so sobotno prvenstveno tekmo prestavili na sredo, kar je trener Matija Pleško izkoristil za kakovostni trening, ki je njegovim varovancem prišel zelo prav. Ali je tudi prinesel dvig forme, pa bo delno pokazala tudi tekma s Kanalci, ki so jih kamniški odbojkarji v letošnji sezoni obakrat premagali s 3:1. Z novo zmago bi si tudi že zagotovili najmanj tretje mesto po rednem delu ligaškega dela tekmovanja, toda tudi Mariborčani, ki imajo trenutno pet točk prednosti, niso neulovljivi.

  »Želimo ohraniti svoj zmagoviti niz in pred nami je še ena zelo pomembna tekma. Dejstvo je, da so Kanalci le nekaj točk za nami, kar dovolj zgovorno govori o njihovi kakovosti. O tem smo se v letošnji sezoni dvakrat že lahko prepričali. Gre za zelo močno ekipo in za zmago bomo morali prikazati igro na visoki ravni,« se Siirilä zaveda, da zmaga ne bo prišla sama od sebe.

  V svoji karieri je 28-letni Siirila igral že v številnih klubih. Lani za Savo Volley na Finskem, pred tem s Sašem Štalekarjem tudi za Hypo Tirol Innsbruck v nemški ligi, igral pa je tudi v Italiji za Perugio in v Franciji za Ajaccio. Vse tri lige so realno močnejše od slovenske, kaj pa finska?

  »Mislim, da so ACH Volley, Merkur Maribor in Calcit Volley močnejše od najboljših ekip na Finskem, drugače pa med ligama ni veliko razlik. Prednost finske lige je morda v večjem številu tujih odbojkarjev, sem pa presenečen, koliko dobrih odbojkarjev ima Slovenija glede na svojo velikost,« izkušeni 202 cm visoki odbojkar ceni slovenske odbojkarje, prepričan pa je, da Calcit Volley, ki je imel med sezono do zdaj veliko težav s poškodbo in karantenami, še ni pokazal svoje dejanske moči.

  »Resnično smo imeli nemalo težav, vendar je zdaj položaj boljši in stoodstotno sem prepričan, da bomo v nadaljevanju sezono igrali svojo najboljšo odbojko, predvsem pa, da se bomo do zadnjega borili za naslov državnega prvaka,« se ne predaja Siirilä.

  V 17. krogu Sportklub prve odbojkarske lige sta bili do zdaj odigrani dve tekmi, v prvi je prejšnjo sredo ACH Volley doma s 3:0 premagal Panvito Pomgrad, novomeška Krka pa je bila v soboto v Kranju boljša od Hiše na kolesih Triglav s 3:0. Nocoj bo ob 20. uri še tekma v Mariboru, kjer bodo gostovale Črnuče.