Poraz v tekmi za tretje mesto

  Druga moška ekipa Calcit Volleyja je v tekmi 17. kroga 2. DOL za moške doma izgubila proti kranjski ekipi Vet4Pet Triglav z 0:3 (-23, -26, -23). S porazom so se mladi Kamničani, ki bodo v prihodnjem krogu, 5. marca, spet igrali doma, nasprotnik bo Slovenska Bistrica, oddaljili od tretjega mesta, saj so Kranjčani zdaj že šest točk pred njimi.

  Calcit Volley II – Vet4Pet Triglav z 0:3 (-23, -26, -23)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje, gledalcev 20, sodnika: Štrok, Perčič.

  Calcit Volley II: Podbregar, Medved, Okorn, Felkar, Pristovnik, Drnovšek, M. Uršič (L),  Frece, Koncilija, Poljanšek, Ž. Uršič, Burkeljca. Trener: Andrej Flajs.

  Vet4Pet Triglav: Sluga, Snedec, Primšar, Josipovič, Kalan, Mohar, Karničar, Šarec, Grmek, Pavlin, Verbič (L), Kafol. Trener: Aleš Hribar.

  V tretji medsebojni tekmi v letošnji sezoni so še drugič do zmage prišli Kranjčani, ki jih vodi nekdanji trener prve ekipe Calcit Volleyja, Aleš Hribar. Pred štirimi tedni so se v svoji dvorani s 3:1 zmage sicer veselili Flajsovi varovanci, ki so bili v vseh treh nizih blizu uspeha tudi tokrat blizu uspeha, vendar so bili v vseh treh nizih v končnici bolj zbrani gostujoči odbojkarji.

  Kamničani so tekmo začeli v postavi Nik Drnovšek, Rok Podbregar, Gregor Frece, Miha Okorn, Jure Burkeljca, Ambrož Poljanšek in na liberu Marko Medved. Od prvih petih točk gostov so jim kar štiri z lastnimi napakami »podarili« domači odbojkarji, ki so v nadaljevanju niza vzpostavili ravnotežje, toda ko je bilo najbolj potrebno, so bili Kranjčan bolj agresivni na servisu.

  Tudi drugi niz je bil do konca izenačen, domači odbojkarji so imeli tudi žogo za izenačenje, vendar so bile zanje spet usodne lastne napake. Čeprav so Kamničani v tretjem nizu bolje zaigrali še v bloku, to ni bilo dovolj za vsaj častni niz, kajti še vedno so bili premalo uspešni v obrambi.

  Izjava po tekmi

  Andrej Flajs, trener Calcit Volleyja II: »Proti neposrednemu tekmecu za tretje mesto smo pokazali premalo, da bi prišli do zmage. Kljub velikemu poudarku servisu na treningu, na tekmi ne pokaženo dovolj zbranosti in poguma. Še največ konstantnosti, kakovosti in odločnosti je na tekmi pokazal Miha Okorn.«