Šele po Vitalu o Italijankah

  Zadnje tri tekme v državnem prvenstvu, doma s Kemo Puconci in Formisom ter Zgornjo Gorenjsko v gosteh, so za ljubljanske odbojkarice sodile v kategorijo lažjih tekem, ki jih je včasih najtežje igrati.

  V pripravljalnem obdobju smo igrale tekme v Italiji, Švici, Nemčiji, potem je tu seveda še liga prvakinj, kjer so vse tekme na visoki ravni, zato se ni najbolj preprosto navaditi na raven igre, ki je v slovenski ligi. Poleg tega se na tekmo proti Zgornji Gorenjski, ker je bil vmes praktično le en dan, nismo uspele dovolj pripraviti, pa še glave so bile deloma na tekmi s Poljakinjami in od tu naša slabša igra. Proti Formisu smo deloma že prišle v svoj ritem, verjamem, da bo proti Vitalu še bolje. Dale bomo vse od sebe, vendar znajo tudi vitalovke igrati dobro odbojko, se je Tina Grudina, letošnja okrepitev Calcitovk, že dotaknila sobotnega ljubljanskega derbija. Prvega do zdaj. Omeniti velja, da so varovanke Gregorja Ropreta do zdaj, navkljub sredinem gladkem porazu v Kopru, eno prijetnejših presenečenj letošnjega državnega prvenstva.

  Vidim, da so zelo dobre krenile v novo sezono. Prepričana sem, da se ne bodo kar tako vdale v usodo, da se bodo borile do konca, zato bomo morale prikazati dobro igro. Naj na koncu zmaga boljši, verjamem, da bomo to me.

  Že v sredo bodo slovenske državne prvakinje igrale svojo drugo tekmo v ligi prvakinj. Igor Gorgonzola Novara je po imenih še močnejša od poljskega Atom Trefl Sopota.

  Tekma z Vitalom nam ne bo služila kot priprava na Italijanke, saj bo šlo za popolnoma drugačno tekmo. Bo pa to lepa priložnost, da skušamo naše akcije čim bolje odigrati, kar nam potem lahko pomaga tudi v sredo. Za Novaro se za zdaj še nismo začele pripravljati, kajti pred nami je še državno prvenstvo.

  Kakorkoli že, Calcitovke so se z ravnijo, ki se igra v ligi prvakinj seznanile minuli četrtek in vsak osvojeni niz bo lep uspeh za njihovo ekipo.

  Zagotovo, toda čeprav so bile Poljakinje boljše od nas, smo se, če nič drugega, borile za vsako žogo in če bomo tako nadaljevale, nam bo uspelo priti tudi do kakšnega niza, je prepričana še ne 20-letna (rojstni dan bo praznovala 3. decembra) blokerka, ki je v letošnji sezoni okrepila vrste državnih prvakinj. S svojimi dozdajšnjimi igramo je že potrdila svojo kakovost, seveda pa je prostora za napredek še veliko.

  Vzdušje v ekipi je resnično neverjetno, sproščeno, prijateljsko. Treningi so odlični, v svoji karieri še nisem imela tako dobrih trenerjev, ki se veliko ukvarjajo z nami, tako da sem resnično zadovoljen. Dodaten plus pa je še liga prvakinj.

  Navkljub porazu v Kopru v dobrem razpoloženju na ljubljanski obračun čakajo tudi v taboru UOK Vital Ljubljane. Vitalovke so v sredo, glede na njihove odlične predstave v letošnji sezoni nepričakovano gladko izgubile v Kopru.

  V Kopru smo odigrali svojo najslabšo tekmo v letošnji sezoni, končni cilj pa je bil realna slika trenutne moči na igrišču. Je pa res, da smo v nekaterih elementih dokazali, da smo lahko enakovredni in ta poraz ni nobena tragedija, kajti pomembne tekme nas šele čakajo. Čeprav bo šlo v soboto za ljubljanski derbi, bo to za nas tekma kot vsaka druga. Motivacija bo zagotovo še večja, saj bomo igrali proti ekipi, ki se bo borila za naslov državnih prvakinj in je udeleženka lige prvakinj. Naredili bomo vse, da bi tekmo zmagali, tako kot na vsaki drugi tekmi, motiv je velik, želimo na igrišču pokazati, da znamo tudi mi igrati odbojko, pred sobotnim obračunom s Calcitovkami pravi Gregor Rozman, trener vitalovk.

  Na drugih tekmah sedmega kroga bo še nekaj zanimivih obračunov. Vodilne Mariborčanke bodo gostile vse boljše Koprčanke, v Šempetru bo izredno pomembna tekma za obstanek v ligi med domačo Alianso in Zgornjo Gorenjsko, do svoje prve zmage bodo na domačem igrišču skušale proti odbojkarice Formisa, GEN-I Volley pa se bo skušal z zmago proti Braslovčam prebiti med prve štiri ekipe državnega prvenstva.

  OK Calcit Ljubljana v sezoni 2015/16

  ORGANIZATORKI IGRE: Mojca Božič, Cecilia Aragao.
  SPREJEMALKE: Petra Vrhovnik, Kaja Turk, Monika Potokar.
  BLOKERKE: Elena Kučej, Tina Grudina, Maja Forštnarič.
  KOREKTORKI: Urška Igličar, Olivera Kostić, Klara Kregar.
  PROSTA IGRALKA: Meta Jerala, Ana Katarina Hribar.
  TRENER: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aljoša Jemec.

  Pari sedmega kroga v 1. DOL za ženske

  Sobota, 7. november: UOK Vital Ljubljana – Calcit Ljubljana (ŠD Galjevica, 19:00), Formis – Kema Puconci (OŠ Miklavž na Dravskem polju, 19:00), Nova KBM Branik – Luka Koper (ŠD Lukna, 18:00), GEN-I Volley – Braslovče (Mestna dvorana Nova Gorica, 16:00); sreda, 11. november: Aliansa-Šempeter – Zgornja Gorenjska (OŠ Šempeter, 20:00),

  Lestvica:

  1

  Nova KBM Branik

  18

  6

  0

  18

  0

  2

  Calcit Ljubljana

  18

  6

  0

  18

  2

  3

  Luka Koper

  15

  5

  1

  15

  4

  4

  UOK Vital Ljubljana

  12

  4

  2

  12

  8

  5

  GEN-I Volley

  9

  3

  2

  10

  9

  6

  Kema Puconci

  7

  2

  4

  11

  12

  7

  Braslovče

  5

  2

  4

  7

  15

  8

  Zgornja Gorenjska

  3

  1

  5

  5

  16

  9

  Aliansa-Šempeter

  0

  0

  6

  2

  18

  10

  Formis

  0

  0

  5

  1

  15

   

  Komentarji