Maribor bo nevaren nasprotnik

  Dvoboj med mariborskimi in kamniškimi odbojkarji bo zagotovo derbi sedmega kroga, čeprav bodo na sporedu še štirje izredno zanimivi obračuni. V Murski Soboti bodo varovanci Dejana Fujsa skušali presenetiti ACH Volley, ki bo utrujen po naporni četrtkovi tekmi v ligi prvakov in ki ga je v prejšnjem krogu presenetil že Triglav. Kranjčani bodo jutri na domačem igrišču gostili kanalski Salonit, kar bo zanje pravi izpit zrelosti. V Žirovnici bo gostoval SIP Šempeter. Obe ekipi se še spogledujeta po uvrstitvi v modro skupino, bližje so ji domačini, toda tudi Šempetranov še ne gre odpisati, medtem ko se bosta v Novem mestu pomerili ekipi, ki sta popolnoma na dnu prvenstvene lestvice. Skratka, obeta se na krog samih derbijev, toda v Mariboru si bosta na nasprotnih straneh mreže stali trenutno drugo in tretjeuvrščena ekipa.

  Medtem, ko drugo mesto Calcit Volleyballa ni presenečenje, tretje mesto Maribora zagotovo sodi v to kategorijo.

  Tudi zame je to presenečenje, da je Maribor trenutno tretji, ampak glede na ekipo, ki sploh ni slaba, niti ne tako zelo. Bolj je šlo za vprašanje, v kakšnem stanju se bo vrnil Tomaž Horvat, pa vidimo, da se je vrnil v odličnem in je trenutno med najboljšim korektorji v Sloveniji. Sicer pa se je sezona šele dobro začela in bomo šele videli, kako se bo razpletla, pred jutrišnjo tekmo v dvorani Lukna razmišlja Luka Brulec, ki še ni pozabil na lanski poraz v Mariboru z 0:3.

   Do njega je prišlo prav v tem obdobju, toda porazi so sestavni del igre in prej ali slej bomo tudi mi izgubili kakšno tekmo. Upam, da to ne bo v Mariboru, ampak tako ali tako bo treba biti najboljši ob koncu sezone, se pravi v končnici, opozarja Brulec, ki tudi v tej sezoni dokazuje, da sodi med najboljše slovenske organizatorje igre.

  Kamničanom gre za zdaj dobro.

  Rekel bi, da nam gre super, sploh glede na to, da sta oba centralna blokerja šele prvič v takšni vlogi, kar se nam v igri še pozna. Dobro, Žan Novljan, je že nekaj časa v naši ekipi, vendar je zdaj prvič, ko ves čas začenja tekme in ima večjo odgovornost v igri. Do zdaj nas je premagal le ACH Volley, v gosteh pa smo premagali tako Salonit kot Triglav. Osebno nisem pričakoval, da bomo obe tekmi dobili. Seveda bodo prišle tudi slabe tekme, tudi kašni porazi, ampak glavno je, da bomo takrat, ko bo treba, najboljši, je še enkrat poudaril Brulec, ki je komentiral tudi poraz ACH Volleyja v prejšnjem krogu.

  Že nekaj sezon velja, da v naši ligi lahko vsaka ekipa premaga vsako, vendar si nisem mislil, da bo ACH Volley izgubil proti Triglavu, ki sicer sodi med naše najboljše ekipe. Če imata Matej Kk in Janko Bregant svoj dan, lahko Kranjčani premagajo vsako ekipo, kar so na svoji koži občutili tudi ljubljanski odbojkarji. Vsekakor je to opozorilo za vse ekipe, ki sodijo med favorite, kajti, če greš v tekmo premalo zbran, preveč medlo, si hitro lahko kaznovan.

  Mariborsko ekipo je pred letošnjo sezono prevzel Gregor Horvat, saj je Sebastijan Škorc odšel na drugi brega Drave, k ženski ekipi Nove KBM Branika. Za Horvata, ki je svojo igralsko kariero moral predčasno končati zaradi hude poškodbe, je to prva sezona, ko vodi prvoligaško ekipo in za zdaj je v tej vlogi zelo uspešen. Mariborčani so sestavili mešanico izkušenih in mladih igralcev, njihov prvi igralec je Tomaž Horvat, ki se mu nekajletna odsotnost z odbojkarskih igrišč prav nič ne pozna.

  Za zdaj smo res lahko zadovoljni. Prišlo je do prave kemije med mlajšimi in starejšimi igralci, res pridno delamo in upam, da bo v soboto pravi derbi. Morda je res presenečenje, da smo tretji, toda zdaj so pred nami tri tekme, ki bodo pokazale, kam sodimo. Prva med njimi bo v soboto Calcit Volleyball, potem nas čakata še tekmi z ACH Volleyjem in Salonitom in šele po teh tekmah se bo videlo, koliko smo sposobni. Calcit ima zelo kakovostno ekipo, ki jo vodi Marko Brumen,, ki me je treniral v mladinski reprezentanci Slovenije in ga zelo cenim. O njem res lahko povem le najlepše. Ekipa je res popolna, že lani so delali težave ACH Volleyju, mislim, da jih bodo tudi v letošnji sezoni. Ampak mi se bomo pripravili na njih čim bolj, kot se bo dalo in upam, da bomo iztržili vsaj kakšno točko, pa je dejal Gregor Horvat.

  OK Calcit Volleyball v sezoni 2015/16

  ORGANIZATORJA IGRE: Jan Brulec, Jani Konjedic.

  SPREJEMALCI: Domen Kotnik, Andrej Štembergar Zupan, Žiga Štern, Primož Vidmar.

  BLOKERJI: Žan Novljan, Matic Videčnik, Jure Lakner, Sašo Štalekar.

  KOREKTOR: Tonček Štern.

  Prosti igralec: Klemen Hribar.

  Trener: Marko Brumen, pomočnik trenerja: Aleš Hribar.

  Pari sedmega kroga 1. DOL za moške

  Sobota, 7. november: Maribor – Calcit Volleyball (ŠD Lukna, 15:00), National Žirovnica – SIP Šempeter (ŠD pod Stolom, 19:00), Triglav Kranj – Salonit Anhovo (ŠD Planina, 17:30), Panvita Pomgrad – ACH Volley (dvorana OŠ I, Murska Sobota, 18:00), Krka – Fužinar Metal Ravne (ŠD Marof, 20:00).

  Lestvica:                                                      

  1

  ACH Volley

  16

  5

  1

  17

  6

  2

  Calcit Volleyball

  15

  5

  1

  16

  5

  3

  Maribor

  13

  4

  2

  15

  8

  4

  Triglav Kranj

  11

  4

  2

  13

  11

  5

  Salonit Anhovo

  10

  4

  2

  14

  10

  6

  Panvita Pomgrad

  9

  3

  3

  12

  10

  7

  National Žirovnica

  6

  2

  4

  6

  14

  8

  SIP Šempeter

  5

  2

  4

  8

  15

  9

  Krka

  4

  1

  5

  8

  16

  10

  Fužinar Metal Ravne

  1

  0

  6

  4

  18

   

   

  Komentarji