S tremi točkami tudi iz Maribora

  Maribor – Calcit Volleyball 0:3 (-22, -16, -23)

  Maribor – Dvorana Lukna, 100 gledalcev. Sodnika: Globačnik (Topolšica) in Miklošič (Maribor).

  Maribor: T. Horvat 2, Mlakar 6, Abraham, Vrabl – libero, Zidar, Košenina 7, Kasnik 1, Šoštarič, Uremovič 8, G. Horvat, Virtič 4, Plesec 16. Trener: Gregor Horvat.

  Calcit Volleyball: Hribar – libero, Novljan 4, T. Štern 14, Štalekar, Vidmar 12, Brulec 2, Lakner 1, Kotnik 7, Ž. Štern 7, Videčnik 3, Konjedic 1. Trener: Marko Brumen.

  Kamničani so v minuli sezoni proti Mariborčanom v približno istem času ostali brez točk, v letošnji se iz glavnega mesta Štajerske vračajo z vsemi tremi točkami. Trener Marko Brumen ni mogel računati na Andreja Štembergar Zupana, ki ima poškodovano oko, zato je ob Domnu Kotniku na mestu sprejemalca tekmo začel Primož Vidmar, ki je svojo nalogo opravil več kot solidno. Ob njima so bili v začetni postavi še Jan Brulec, Žan Novljan, Matic Videčnik, Tonček Štern in prosti igralec Klemen Hribar. V tej zasedbi so si kamniški odbojkarji do prvega tehničnega odmora priigrali štiri točke prednosti, z uspešnim napadom Vidmarja pa so domačinom pobegnili za šest točk (17:11). Ko je isti igralec dosegel še točko s servisom za vodstvo s 23:16, je bil prvi niz praktično odločen. Mariborčani so se jim na servis Tomaža Horvata sicer še približali na dve točki zaostanka (22:24), toda po napaki Uroša Mlakarja je bilo njihovih upov po preobratu konec.

  Drugi niz je minil v še večji premoči odbojkarjev iz Kamnika, ki so odlično zaustavili Tomaža Horvata, ki je svoji edini točki na tekmi dosegel ob koncu prvega niza. Za nameček je imel korektor domače ekipe še težave z ramo, zato je ob koncu drugega niza zapustil igrišče. Z blokom Tončka Šterna so povedli s 6:1, z njegovim asom pa že z 9:3. Ob drugem tehničnem odmoru so vodili s sedmimi točkami naskoka, po delnem izidu 5:0 pa že z enajstimi (23:12). Do konca niza so domači odbojkarji le nekoliko znižali visok poraz.

  V tretjem nizu je Kamničanom na začetku niza nekoliko popustila zbranost, naredili so nekaj lastnih napak, v domači ekipi pa sta se razigrala Vasja Plesec in Alan Košenina. Na prvi tehnični odmor so domači odbojkarji odšli s prednostjo petih točk. Tik pred odhodom na tehnični odmor je Brumen iz igre potegnil Tončka Šterna, ki je v napadu naredil tri napake zapored, v igro pa prvič v letošnji sezoni poslal Žigo Šterna. Menjava se mu je obrestovala, tako kot tudi menjava Matica Videčnika z Juretom Laknerjem. Do drugega tehničnega odmora so se Calcitovci Mariborčanom približali na tri točke zaostanka, na 19. je po napaki Plesca sledilo izenačenje. Domači odbojkarji so po novih dveh napakah gostov prišli do vodstva s 23:21, toda Lakner je z asom izid izenačil, Žiga Štern pa je v naslednjem napadu svoji ekipi priboril prvo zaključno žogo za končno zmago. Kamničani so izkoristili prvo.

  Izjavi po tekmi:

  Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa: V prvem nizu smo uspeli zaustaviti ključnega napadalca Maribora Tomaža Horvata in to nam je olajšalo delo. Tudi v drugem smo igrali dobro, v tretjem pa je našim odbojkarjem padla zbranost, odigrali so medlo in neodločno in šele v končnici spet zbrano in zanesljivo.

  Grega Horvat, trener Maribora: V prvih dveh nizih smo naredili preveč napak, delno tudi zaradi tega, ker fantje niso navajeni igrati v Lukni. Zaradi bolečin, ki jih v ramenu čuti Tomaž Horvat, sem v končnici drugega niza moral spremeniti igralsko zasedbo in ta je zaigrala presenetljivo dobro. Upam, da Horvat ne bo odsoten dalj časa.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji