Dober odpor Portorožanom

  Portorožani so do gostovanje v Kamniku v petih krogih le enkrat izgubili, na drugi strani so varovanci Aleša Hribarja le enkrat zmagali. Navkljub temu so se mladi kamniški odbojkarji hrabro podali v boj proti bolj izkušeni ekipi, ki ima v svojih vrstah tudi Leon Mohoriča in Klemen Ponikvarja. Še zlasti sta bila zanimiva prva dva niza, ki sta se končala šele na razliko. V prvem so bili boljši Kamničani, v drugem Portorožani. Najboljšo igro so domači odbojkarji prikazali v četrtem nizu, v tie-breaku pa so do izraza spet prišle izkušnje.

  Tokrat smo prikazali solidno predstavo. Nekoliko se nam je še poznalo, da so bili nekateri igralci še pod vtisom izpada na mladinskem turnirju, toda v petek smo obrnili nov list. Žal se s tekme na tekmo spopadamo z drugačnimi težavami na sprejemu, napadu in podaji. Proti Portorožu je bil sprejem na visoki ravni, zato pa smo imeli nekaj težav pri podaji nazaj, kjer imamo najboljšega napadalca Bora Rotarja, a nam je tudi to na koncu steklo. Upam, da smo se tudi s te tekme kaj naučili. Položaj na lestvici ni pomemben, pomembno je, da igralci z vsake tekme odnesejo nekaj pozitivnega za svoj lastni razvoj, je po petkovi tekmi dejal Aleš Hribar, trener tretje ekipe Calcita Ljubljane.

  Za Kamničane so v šestem krogu 3. DOL – zahod igrali: Rok Forštnarič, Tom Sojer, Teo Podobnik, Noel Šimenc, Gašper Hribar, Jakob Kutnar, Jure Krašovic, Jan Jurič, Peter Kadunc, Žan Dolžan, Bor Rotar, Matija Lakner, Kristjan Krt in Jan Fink. 

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji