Še dve oviri na poti do polfinala

  V prvi tekmi rednega dela državnega prvenstva so Mariborčani presenetili Kamničane, ki so jim pred mesecem dni pred svojimi navijači vrnili za poraz v gosteh. Čeprav so zmagali s 3:0, je bila pot do zmage vse prej kot lahka, saj sta se dva niza končala na razliko. Mariborčani so v modri skupini odvzeli točko Kanalcem in Ljubljančanom, v soboto pa so v lokalnem obračunu premagali Hoče in so prav tako še v igri za drugo mesto.

  Maribor ima kakovostno ekipo, kar so potrdili s točkama proti Salonitu in ACH Volleyju, vendar pa naše ekipe poraz proti Mariborčanom ne zanima več. Za nas je to trenutno najbolj pomembna tekma v sezoni, in če bomo prikazali igro, kot smo jo na zadnjih tekmah, lahko premagamo tudi Maribor. Če bomo, kot pravi naš trener, pustili srce na igrišču, se nimamo česa bati. Dejstvo je, da je naš prvi cilj, da modro skupino končamo na drugem mestu, kar je uresničljivo in izvedljivo. Sezono smo začeli malce slabše, nato pa smo stisnili zobe in z dobro igro prišli do trenutnega drugega mesta v modri skupini. Zdaj bomo to skušali nadaljevati in to mesto tudi obdržati. S tem pa si bomo zagotovili boljše izhodišče v polfinalu, je odločen Luka Lazar, ki je v ponedeljek dopolnil 22 let in ki je v letošnji sezoni napredoval iz druge kamniške ekipe v prvo.

  Praktično že vso sezono treniram s prvo kamniško ekipo, tudi na pripravljalne tekme sem hodil z njimi, tako da ta prehod zame ni bil preveč težak. Vseeno pa je velika razlika med prvo in drugo ligo in vesel sem, da sem to tudi izkusil. Če se dotaknem razloga za napredovanje, je to pravzaprav poškodba prvega srednjega blokerja Saše Štalekarja, ker pa trener Ribič na tekme ni želel hoditi le z Žanom Novljanom in Juretom Laknerjem, sem tudi sam napredoval v prvo ekipo, je svoje napredovanje opisal Lazar, ki je proizvod kamniške odbojkarske šole.

  Čeprav je zdaj že nekaj časa član prve ekipe, resno spremlja svoje nekdanje soigralce, žal pa si njihovih tekem zaradi urnika tekmovanja ne more ogledati. 

  Del mene je še vedno z drugo ekipo, vendar se urnik tekmovanj pokriva in zaradi obveznosti pri prvi ekipi ne morem spremljati tekem v živo. Zato se za rezultate vedno takoj pozanimam pri trenerju Alešu Hribarju, ki je tudi pomočnik trenerja prve ekipe in običajno pride na tekmo prve lige takoj po končani tekmi druge lige. Podrobnosti pa nato izvem še od igralcev samih, je pojasnil študent Fakultete za šport, ki se je dotaknil tudi razlike med igranjem v prvi in drugi ligi. Največja razlika je v hitrosti in kakovosti igranja, velik dejavnik pa so tudi morfološke sposobnosti igralcev. Seveda mi je bilo igranje z drugo ekipo lažje, ker sem z njimi igral že veliko let, vendar se tudi z novimi soigralci dobro razumemo. Ker mi dajejo nasvete in napotke, sem se hitro prilagodil na višjo raven igranja in težav z uigranostjo praktično ni več, je še dejal Lazar, ki je šele dobro zakorakal na prvoligaško sceno.

  V soboto bosta v modri skupini na sporedu še dve tekmi. Vodilni ACH Volley bo gostoval v Murski Soboti, Kanalci pa bodo doma igrali s Hočami.

  Pari četrtega kroga modre skupine v 1. DOL za moške

  Sobota, 24. marec: Calcit Volley – Maribor (ŠD Kamnik, 17:30), Panvita Pomgrad – ACH Volley (dvorana OŠ I, 19:00), Salonit Anhovo – Hoče (ŠD Kanal, 19:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

  .

   

  Komentarji