Popravnih izpitov ne bo več

  Če bi varovanke Gregorja Rozmana v zadnji tekmi rednega dela državnega prvenstva premagale Novo KBM Branik, bi imele v polfinalu končnice na papirju nekoliko manj neugodnega nasprotnika, predvsem pa bi tudi v morebitnem finalu imele prednost domačega igrišča.

  Škoda, ker smo imele lepo priložnost, da redni del prvenstva končamo na prvem mestu, vendar je nismo izkoristile. Mariborčanke so tekmo odigrale praktično brez napake, v odločilnih trenutkih so vedele, kaj morajo narediti in so pametno vračale žogo na igrišče, medtem ko smo me brezglavo delale napake. Čeprav smo jih po novem letu večinoma že odpravile, so se nam na tej tekmi spet vrnile v našo igro, ampak dejstvo je, da to lahko popravimo. Zelo pomembno bo, da se prepričamo v to, da smo tega sposobne, kajti popravnega izpita do konca sezone ne bo več, je o porazu z Mariborčankami spregovorila Urška Igličar, kapetanka Calcit Volleyja, ki skoraj dva meseca zaradi težav s hrbtom ni mogla pomagati soigralkam. Zanjo je tritedenski premor prišel ob pravem času, morda malo manj za ekipo, ki je nekoliko prišla iz tekmovalnega ritma.

  Zame osebno je bilo dobro, da je bil tako dolg premor, saj sem dokončno pozdravila poškodbo, ki se je vlekla neznansko dolgo. V letošnji sezoni sem že nekajkrat imela težave s hrbtom, še nikoli pa nisem bila odsotna toliko časa kot v zadnjih dveh mesecih. Načeloma je s hrbtom zdaj vse v redu, upam, da bo tako do konca sezone, saj so zdaj pred nami odločilne tekme, tako da bo trener Gregor Rozman potreboval prav vsako igralko, si želi Igličarjeva, ki je minulo soboto proslavila svoj 23. rojstni dan.

  V polfinalu končnice odbojkarice Calcit Volleyja na papirju čaka težji od dveh možnih nasprotnikov, saj so jih Rogožanke v rednem delu sezone premagale prav v kamniški športni dvorani.

  Formula Formis je morda res težji nasprotnik od Alianse, toda po domačem porazu smo jih dvakrat premagale, prvič v polfinalu pokala, potem pa še v rednem delu prvenstva in to obakrat v gosteh. Morda nas je tisti poraz v prvem delu sezone nekoliko predramil, tako da zdaj proti njim igramo še bolj motivirano. Tudi v soboto z motivacijo ne bo nobenih težav, vse bo odvisno od nas samih, vsekakor pa bo prvi cilj dobiti sobotno tekmo, šele po njej bomo razmišljale o povratni, pravi kapetanka Kamničank, ki so svojo pripravljenost pred odločilnimi boji v letošnji sezoni preverile na krajšem gostovanju v Italiji.

  Mislim, da je bilo to gostovanje za nas zelo koristno, da smo videle, kaj moramo še popraviti. Na prvi tekmi proti Trentinu smo igrale zelo dobro, slabše je bilo nato proti Montecchiu, vendar smo videle, da smo sposobne igrati dobro in to je tisto, na čemer smo gradile zadnji teden. Prepričana sem, da smo telesno in psihično dobro pripravljene na končnico, zdaj moramo to potrditi le še na igrišču, je odločna Urška Igličar, ki bo v kamniški igri zagotovo dodana vrednost.

  Že danes se bosta v drugi polfinalni tekmi končnice v Mariboru pomerili ekipi Nove KBM Branika in Alianse Šempetra. V veliki finale bo napredovala ekipa, ki bo prva prišla do dveh zmag.

  Para prvih tekem polfinala končnice

  Petek, 23. marec: Nova KBM Branik – Aliansa Šempeter (ŠD Lukna, 18:00); sobota, 24. marec: Calcit Volley – Formula Formis (ŠD Kamnik, 20:00).

  Komentarji