Samo Črnučani boljši od Kamničanov

  Domači odbojkarji, ki do zaključnega finalnega turnirja mladinskega državnega prvenstva še niso izgubili tekme, so serijo nepremagljivosti nadaljevali tudi v boju z Mariborom. Vendar so se morali za zmago pošteno potruditi, žal pa se je v gostujoči ekipi gleženj poškodoval Tilen Pušnik.

  Pred zaključnim turnirjem smo imeli kar nekaj težav na treningu, saj so bili nekateri že na sobotni tekmi, tako da s treningi nisem bil najbolj zadovoljen. Zato pa sem bil toliko bolj zadovoljen s tekmo proti Mariboru. Pri igralcih je bilo čutiti, da je bil določen pritisk, vendar so v tekmo vstopili s pravo mero samozavesti, dovolj hrabro in ves čas imeli dve, tri točke prednosti, tako da smo v končnico nizov lahko mirno vstopili. Čestitke si zaslužijo tudi Mariborčani, ki so igrali dobro, žal pa si je Pušnik poškodoval gleženj, kar je bila črna pika te lepe tekme, je po zmagi svoje ekipe dejal Aleš Hribar, trener mladincev Calcit Volleyja.

  Za Calcit Volley so v polfinalu igrali: Nik Štebe, Krstijan Krt (L), Teo Podobnik 7, Aljaž Hrovat, Miha Grahek 2, Bor Jese Rotar 11, Rok Forštnarič 8, Aljoša Škorjanc 1, Urban Blaževič 2, Ambrož Poljanšek; za Maribor, ki jih je vodil Sebastijan Škorc pa: Tilen Pušnik 7, Jakob Košir, Jure Jovanovič, Belmin Hankič 1, Marcel Ulčnik, Tit Kovačič, Rok Možič 14, Urban Hafner 2, Rok Bračko 3, Niko Boroja (L), Luka Rinc-Črnko (L), Matjaž Mladič, Tin Kranjčič, Žiga Strdin.

  V drugem polfinalnem obračunu so Črnučani, ki v letošnji sezoni prav tako še niso izgubili, v prvem nizu Hočanom prepustili le sedem točk, bolj izenačen pa je bil drugi niz, ki se je končal na razliko. Štajerski derbi za končno tretje mesto je pripadel varovancem Sebastijana Škorca, ki so prepričljivo dobili oba niza.

  V velikem finalu so Črnuče ACH, ki jih vodi Tihomir Polgar, upravičili vlogo favorita. Čeprav so Kamničani dokaj dobro izvajali začetne udarce, jim to ni prineslo kakšne večje prednosti, kajti Črnučani so imeli v svojih vrstah izredno razpoloženega Martina Valenčiča, ki je bil nerešljiva uganka za domače blokerje. Najbolj izenačen je bil drugi niz, toda tudi v njem so bili na koncu bolj zbrani gostje, ki so v tretjem nizu le potrdili, da imajo v letošnji sezoni najboljšo mladinsko ekipo.

  Črnuče ACH so zasluženo zmagale. Ob njihovi zmagi nimam nobenih pripomb, imajo tudi najbolj popolno ekipo, saj imajo vsa igralna mesta zelo lepo pokrita. Ob tem so pogumno servirali, na sprejemu bili dokaj stabilni, napadalci pa so tako ali tako odlični, tako da so popolnoma zasluženo prišli do prvega mesta. Mi nismo igrali najbolj prepričljivo, vendar fantom nimam česa zameriti. Prav vsi si zaslužijo pohvale, dali so tisto, kar so v tem trenutku zmožni dati, tako da so dvorano v Stranjah lahko zapustili dvignjenih glav. Žal še vedno nismo mogli računati na poškodovanega Matijo Laknerja, sicer je vprašanje, ali bi bil izid v finalu kaj drugačen, vendar bi imeli kakšno možnost menjave več, je finalno tekmo komentiral Hribar.

  Vsekakor je za kamniškimi mladinci odlična sezona, v kateri so si trije igralci, Rok Forštnarič, Bor Jese Rotar in Teo Podobnik priborili tudi dres slovenske mladinske reprezentance.

  Že nekaj časa v mladinski konkurenci nismo osvojili kolajne, kaj šele drugega mesta, tako da smo s tega vidika resnično lahko zadovoljni. V celotni sezoni smo izgubili le eno tekmo, na račun mladinskega državnega prvenstva pa smo nekoliko zanemarili tekmovanje v drugi ligi, vendar mislim, da je bila to pravilna odločitev. Res je tudi, da imamo zdaj tri mladinske reprezentante, kar je dobro, toda pred njimi je še veliko trdega treninga, če bodo želeli tudi v članski konkurenci pustiti večji pečat. Seveda to velja tudi za druge igralce, je ob koncu sezone v mladinski konkurenci še dejal Aleš Hribar, ki mu je pri delu pomagal Gregor Hribar, sicer predsednik kamniškega kluba.

  Za najboljšega igralca zaključnega turnirja finala mladinskega državnega prvenstva je bil izbran Martin Valenčič, najboljši podajalec je bil Enej Rutar, sprejemalec Žiga Kumer, bloker Erik Kodrič (vsi Črnuče ACH), najboljši prosti igralec pa Kristjan Krt (Calcit Volley).

  Izidi finalnega turnirja za mladince

  Polfinale: Calcit Volley – Maribor 2:0 (21, 22), Črnuče ACH – Hoče 2:0 (7,25)

  Za tretje mesto: Maribor – Hoče 2:0 (16, 14)

  Tekma za prvo mesto

  Calcit Volley – Črnuče ACH  0:3 (-14, -21, 19)

  Calcit Volley: Štebe 2, Krt (L), Podobnik 6, Hrovat, Grahek 2, Jese Rotar 10, Forštnarič 4, Škorjanc 1, Blaževič, Poljanšek 2, Poljanšek 3. Trener: Aleš Hribar.

  Črnuče ACH: Rutar, Hribar, Kozinc, Čečelič, Mali, Kodrič 8, Kumer 12, Mivšek 8, Sevšek, Resman, Rutar 5, Valenčič 23, Udovč (L), Slobodnjak (L). Trener: Tihomir Polgar.

  Končni vrstni red: 1. Črnuče ACH, 2. Calcit Volley, 3. Maribor, 4. Hoče.

  Postave ekip na finalnem turnirju za mladince:

  Črnuče ACH: Enej Rutar, Jaka Hribar, Domen Kozinc, Tim Čečelič, Luka Mali, Erik Kodrič, Žiga Kumer, Luka Mivšek, Jaka Sevšek, Urh Resman, Filip Rutar, Martin Valenčič, Jaka Udovč (L), Maj Slobodnjak (L). Trener: Tihomir Polgar.

  Calcit Volley: Nik Štebe, Krstijan Krt (L), Teo Podobnik, Aljaž Hrovat, Miha Grahek, Bor Jese Rotar, Rok Forštnarič, Aljoša Škorjanc, Urban Blaževič, Ambrož Poljanšek. Trener: Aleš Hribar.

  Maribor: Tilen Pušnik, Jakob Košir, Jure Jovanovič, Belmin Hankič, Marcel Ulčnik, Tit Kovačič, Rok Možič, Urban Hafner, Rok Bračko, Niko Boroja (L), Luka Rinc-Črnko (L), Matjaž Mladič, Tin Kranjčič, Žiga Strdin. Trener: Sebastijan Škorc.

  Hoče: Miha Cefuta, Gregor Colnarič, Filip Jezernik, Gašper Kavrnik, Urban Kolman, Andrej Ledinek, Martin Novak, Tim Pilih, Vasja Pirc (L), Uroš Planinšič, Kristjan Sevčnikar, Miha Šijanec, Marsel Škorjanec Lekš, Tilen Založnik, Rok Zidar. Trener: Miran Merkuš.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

  Komentarji