Dober začetek starejših dečkov

  Kamniški starejši dečki so svojo prvo tekmo v A ligi igrali proti Črnučanom. Navkljub poškodbi svojega prvega organizatorja igre, so v izenačenem dvoboju prišli do zmage. V prvem nizu je bila igra izenačena do 16. točke, v končnici pa so bili boljši Kamničani, ki so v drugem vodili že z 20:9. Vendar se odbojkarji s Črnuč niso predali, saj so se kamniški ekipi približali le na tri točke zaostanka (18:21), vendar do preobrata ni prišlo.

  Veliko težje delo so imeli kamniški odbojkarji v dvoboju z domačini turnirja. Čeprav so prikazali zelo dobro igro, proti telesno višji in močnejši ekipi niso imeli veliko možnosti za uspeh. Predvsem to velja za drugi niz.

  Prvo tekmo smo odigrali povprečno, vendar je bilo to dovolj za zmago. Glede same igre sem celo bolj zadovoljen z drugo tekmo proti Žužemberčanom, ki imajo morda celo najboljšo ekipo med starejšimi dečki v letošnjem državnem prvenstvu. Odigrali smo nekaj vrhunskih točk, veseli pa me, da smo naredili minimalno število lastnih napak. Svoje igralce moram pohvaliti za borbenost, vse čestitke pa si zaslužijo tudi njihovi starši, ki so nas prišli spodbujat v velikem številu, je po turnirju v Žužemberku dejal Jure Sitar, trener ekipe starejših dečkov Calcit Volleya.

  Za Calcit Volley so igrali: Nik Drnovšek, Nik Mujanovič, Miha Okorn, Anže Pančur, Marko Ursic, Mark Bogataj, Žiga Koncilija, Grega Frece, Mark Dolžan, Luka Verč, Matic Lavtar in Tevž Kruhar. 

  Druga ekipa starejših dečkov Calcit Volleyja bo državno prvenstvo nadaljevala v B ligi. V soboto, 20. januarja, bodo na domačem turnirju v dvorani OŠ Toma Brejca gostili Črnuče ACH II, Triglav Kranj in Lubnik, medtem ko bo prva kamniška ekipa prav tako v soboto igrala na Brezovici. Njihov prvi nasprotnik bo Brezovica, drugi pa še enkrat KekoOprema Žužemberk.

  Izidi turnirja v Žužemberku:

  http://www.odbojka.si/tekmovanja2017/2017_DEC/2017_dki/2017_dki_Aza

   

   

  Komentarji