S prvenstvom začenjata tudi drugi kamniški ekipi

  Z nocojšnjo tekmo ob 20. uri bo v Kočevju s svojo ligaško sezono začela druga moška ekipa Calcit Volleyballa, ki se je v pokalnem tekmovanju prebila v osmino finala, tudi v letošnji sezoni pa bo igrala v 3. DOL moški. Jutri uvodna tekma v 2. DOL ženske – zahod čaka še drugo žensko ekipo Calcit Volleyballa, ki bo ob 19. uri gostovala pri ekipi Ankaran Hrvatini.

  Varovanke Tanje Božinović so se v letošnji sezoni z Ankarančankami že pomerile, in sicer v tretjem krogu pokala Slovenije. Še dodatno pomlajena kamniška ekipa, v kateri ni več Klare Kregar in Maje Forštnarič, ki bosta v novi sezoni igrali za prvo ekipo, je morala priznati premoč lani najboljše ekipe v 2. DOL ženske – zahod, ki pa se ji v kvalifikacijah za vstop v 1. DOL ni uspelo prebiti med najboljše slovenske ekipe. Kar jim ni uspelo lani, bodo ankaranske odbojkarice skušale narediti letos, medtem ko bodo Kamničanke – zanje bodo praktično igrale mladinke, z izjemo že omenjenih Kregarjeve in Forštnaričeve ter seveda Lane Ščuka -, predvsem skušale priti do čim več izkušenj in si zagotoviti obstanek v ligi.

  Verjetno nas že v prvem krogu čaka najtežji nasprotnik, kajti lani Ankaran v tej ligi ni imel poraza. V pokalu so bile boljše od nas, jutri pa bomo skušale čim dražje prodati svojo kožo. Za nas bo tekmovanje v drugi ligi pomembno za nabiranje izkušenj, ki si jih najlažje pridobiš proti močnejšim ekipam od sebe. V primerjavi z lani bo šlo za popolnoma spremenjeno ekipo, razenTine Novak in Tjaše Gadže, so bile druge igralke večinoma le podpora s klopi, tako da nimajo pravih izkušenj, ko gre za rezultat. Zaradi tega je cilj obstanek v ligi, ker so v 2. DOL bolj kakovostni nasprotniki, posledično tudi tekme, večja je motivacija in prav tako je bolj kakovosten odnos in delo na treningu,“je pred jutrišnjim gostovanjem na OŠ Hrvatini povedala Božinovićeva. V lanski sezoni so Kamničanke tekmovanje v 2. DOL zahod končale na šestem mestu.

  Z odličnimi igrami v pokalu Slovenije, kjer so se po zmagi nad KekoOpremo, sicer drugoligaške ekipe, prebili celo v osmini finala, v državno prvenstvo vstopa drugo moška ekipa Calcit Volleyballa. V nocojšnjem uvodu jih čaka gostovanje pri Kočevju, ki ga vodi njihov nekdanji igralec Aleš Drobnič, njegov sin Sergej igra za prvo ekipo Calcit Volleyballa, zato bo že po tej strani šlo za zelo zanimivo tekmo. „V pokalu smo prikazali nekaj zelo dobrih nizov, nekaj pa tudi slabih. Imeli bomo še mlajšo ekipo od lanske, veseli pa nas, da je nekaj naših igralcev že treniralo s prvo člansko ekipo. S pripravami smo začeli že avgusta, obiskanost treningov je zadovoljiva, saj nas je na vsakem treningu vedno več kot deset. Ker je Grega Ratek do zdaj v glavnem treniral s prvo ekipo, imam še nekaj težav z uigranostjo, prav tako še nekaj časa ne bomo mogli računati na Timoteja Ratka, manjše težave s poškodbo pa ima tudi Luka Lazar. Čeprav izid v tretji ligi ni v ospredju, bomo skušali najmanj ponoviti lansko tretje mesto,“ pa pred začetkom prvenstva v 3. DOL zahod pravi Gregor Hribar, ki bo tudi v letošnji sezoni vodil drugo kamniško moško ekipo.

  Druga ženska ekipa Calcit Volleyballa v sezoni 2014/15

  Organizatorke igre: Ana Pibernik, Tjaša Gadža, Eva Pogačar.

  Sprejemalke: Tina Novak, Neža Repnik, Ana Špoljarič, Patricija Porovne Černe, Veronika Beznik.

  Blokerke: Špela Lazar, Sara Sitar, Eva Skvarč, Lana Mujanovič.

  Proste igralke: Neli Šubelj, Neža Ladink, Lara Koritnik.

  Trenerka: Tanja Božinović.

  Druga moška ekipa Calcit Volleyvballa v sezoni 2014/15

  Organizatorji igre:  Nejc Smrekar, Rok Markuš, Rok Kočevar.

  Sprejemalci:  Žan Bezjak, Nejc Močnik, Gašper Hribar, Peter Lombergar.

  Blokerji: Grega Ratek, Luka Lazar, Jan Pibernik, Anže Muršak, Tim Zidar.

  Korektorji: Jaka Klemenčič, Teo Podobnik Pirc, Timotej Ratek.

  Prosti igralec: Metod Golob.

  Trener: Gregor Hribar.

  Komentarji