Pričakovan poraz v Ankaranu

  Drugi ženski ekipi Calcit Volleyballa žreb ni bil najbolj naklonjen, saj so v prvem krogu gostovale pri Ankarančankah, lani najboljši ekipi 2. DOL ženske – zahod, ki so jih premagale že v tretjem krogu pokala Slovenije. Tudi tokrat je bila ankaranska ekipa premočna za varovanke Tanje Božinović, ki so v oslabljeni zasedbi izgubile z 0:3 (-9, -16, -18).

  Pred gostovanjem v Hrvatinih, kjer ekipa Ankarana Hrvatinov igra svoje domače tekme, so imele Kamničanke kar nekaj težav s sestavo ekipe. Trenerka Tanja Božinović tako ni mogla računati na prvo podajalko Ano Pibernik, ki ima težave z desno ramo, zato je po terapiji morala počivati in sploh ni šla na tekmo. Namesto nje je igrala bolj izkušena Tjaša Gadža, ki pa je zamudila pripravljalno obdobje, zato jo je v drugem nizu zamenjala starejša deklica, Eva Pogačar, ki je, glede na to, da je sploh prvič podajala v članski kategoriji, svoje delo opravila solidno. S tem pa težav za kamniško ekipo še ni bilo konec, kajti Neža Repnik je tekmo sicer začela, toda, zaradi viroze je nato tekmo spremljala kar s tribune, priložnost pa je ob Tini Novak dobila Tjaša Gregorinčič. Za nameček je bila prosta igralka Neli Šubelj prejšnji teden odsotna, ker je bila v Nemčiji (izmenjava učencev), tako da je bila brez pravega občutka za žogo, a jo je solidno nadomestila Patricija Porovne Černe. Prav tako ni igrala Maja Forštnarič, ki je licencirana za obe ekipi, a je minuli konec tedna, zaradi težav s hrbtom, morala počivati, zato pa je na mestu korektorice zaigrala Klara Kregar, sicer tudi članica prve ekipe Calcit Volleyballa. Ker so domačinke „pritisnile“ s servisom, je imela na sprejemu težave kapetanka Tina Novak, ki ji nato posledični ni šlo niti v napadu, tako da jo je zamenjala Ana Špoljarič, medtem ko sta v bloku ves čas igrali Špela Lazar in Veronika Beznik.

  „Zaradi vseh naštetih težav smo morali pozabiti na vse, kar smo med tednom delali na treningih in uigravali, tako da smo med samo tekmo iskali najboljšo rešitev. Od polovice drugega niza je bila na igrišču postava Pogačar na podaji, Gregorinčič in Špoljarič na sprejemu, Lazar in Beznik v bloku, Kregar na mestu korektorice in Pibernik Černe kot prosta igralka, računali pa smo, da bi tekmo morali igrati z organizatorko igre Pibernikovo, sprejemalkama Novakovo in Repnikovo, blokerkama Lazarjevo in Pogačarjevo, korektorico Kregarjevo in prosto igralko Šubeljevo. Do svoje igre smo tako prišle šele v tretjem nizu, ko so dekleta prikazale odlično igro, vendar to ob močnih in razigranih nasprotnicah ni bilo dovolj, da bi prišle vsaj do častnega niza,“ je po pričakovanem porazu proti Ankarančankam povedala Božinovićeva.

  V drugem krogu čaka Kamničanke še ena težka preizkušnja, saj bodo gostovale v Izoli, kjer se bodo pomerile z ekipo Galeb grup Rabotina, ki je v prvem krogu v gosteh s 3:0 premagala Novo mesto.

  Napisal: Miha Štamcar

  Komentarji