S prvega mesta na četrtfinalni turnir

  Mladinke Calcit Volleyballa so na včerajšnjem območnem turnirju za uvrstitev v četrtfinale državnega prvenstva, ki je bil v dvorani OŠ Sostro, zanesljivo osvojile prvo mesto. Nekaj več težav so imele le na uvodni tekmi z ekipo Ljubljane Volley, na drugi pa so brez izgubljenega niza premagala vrstnice iz Kranja. Na četrtfinalnem turnirju, ki bo na sporedu 26. oktobra, se bodo pomerile z ekipami Mladi Jesenice, Žirovnice in Triglava.

  Varovanke Tanje Božinović so se na prvi tekmi turnirja v Sostrem pomerile z domačo ekipo, ki je bila izredno motivirana, in ki je skušala na vsak način presenetiti Kamničanke. Z odličnim servisom in igro v obrambi so gostjam povzročale veliko težav, v ekipi Calcita pa se je opazila neuigranost treh igralk prve članske ekipe Calcita, Lane Ščuke, Klare Kregar in Maje Forštnarič s podajalko Ano Pibernik (letnik 1999), pri kateri je bilo prisotno tudi nekaj treme. Vendar so prvi niz Kamničanke vseeno dobile na petnajsti točki. Toda v drugem so Ljubljančanke še bolj „pritisnile“ s servisom, v težavah se je znašla predvsem Tina Novak, ki je bila posledično slabša tudi v napadu. Njena menjava Neža Repnik je ob koncu drugega in začetku tretjega niza sicer izboljšala sprejem, vendar žal ni bila zanesljiva v napadu, zato se je Novakova vrnila v igro, Kamničanke pa so v tretjem nizu le strle odpor borbenih Ljubljančank. Končni izid je bil 2:1 (15, -22, 11) za Calcit Volleyball

  Veliko boljšo igro so kamniške mladinke prikazale v dvoboju s Kranjčankami. V prvem nizu so odbojkarice Triglava nekaj časa še držale korak s Kamničankami, v drugem pa je do veljave prišla večja kakovost Lane Ščuke, Klare Kregar, Maje Forštnarič in soigralk, ki so nasprotnicam prepustile le šest točk ter se z izidom 2:0 (19, 6) zanesljivo uvrstile na četrtfinalni turnir. Nanj so se z zmago proti Ljubljani Volley, 2:0 (22, 23) uvrstile tudi Kranjčanke.

  Na prvi tekmi se nam je zelo poznala neuigranost naše mlade podajalke z igralkami, ki igrajo v naši prvi članski ekipi. Toda s potrpežljivo in vztrajno igro smo popravljali in izboljševali svojo igro, hkrati pa se uigravali, kar se nam je na koncu obrestovalo. Podaje so našle svoje pravo mesto, v napadu se je razigrala Lana Ščuka, Maja Fošrštnarič in Klara Kregar sta odlično blokirali, Klara tudi napadala, najbolj zanesljiva pa je bila prosta igralka Neli Šubelj, ki je odlično odigrala obe tekmi. Na drugi nam je bilo že veliko lažje, saj je bila ekipa že bolj uigrana. Špela Lazar, ki je v tej sezoni novinka na mestu blokerke, je odlično odigrala prvo tekmo, na drugi pa ji je na polovici prvega niza popustila zbranost, zato jo je zamenjala štirinajstletna Eva Pogačar, ki se je izkazala tako v bloku kot na servisu,“ je po turnirju v Sostrem povedala Tanja Božinović.

  Za Calcit Volleyball so igrale: Tina Novak, kapetanka ekipe, Lana Ščuka, Klara Kregar, Maja Forštnarič, Ana Pibernik, Špela Lazar in Neli Šubelj, Neža Repnik, Tjaša Gregorinčič, Tjaša Gadža, Ana Špoljarič, Patricija Porovne Černe, Sara Sitar in Lara Koritnik.

  Izidi območnega prvenstva za mladinke

   http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_MLA/2014_mladinke/2014_MKE_obmocno

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič


  Komentarji