Mladinci Calcita zanesljivo na četrtfinalni turnir

  Čeprav je trener kamniških mladincev Gregor Hribar s svojimi varovanci na območni turnir odšel z nekaj negotovosti, so tekme v Kočevju pokazale, da imajo v Calcit Volleyballa tudi v letošnji sezoni nadarjeno generacijo, ki se je zanesljivo uvrstila v četrtfinale državnega prvenstva. Po zmagi nad Kočevjem so Kamničani brez izgubljenega niza premagali še Žirovnico, ki se je kot v četrtfinale uvrstila kot drugouvrščena ekipa.

  Na svoji prvi tekmi skupine B območnega turnirja v Kočevju, so odbojkarji Calcit Volleyballa s pol moči premagali domačo ekipo. Kočevci gostom niso bili dorasel nasprotnik, o čemer priča tudi njihovo doseženo število točk. V prvem nizu so jih dosegli le pet, v drugem pa dve več. Kamničani so tekmo začeli v postavi Rok Forštnarič na mestu organizatorja igre – občasno ga je menjal Tom Sojer -, na mestu sprejemalcev sta igrala Gašper Hribar in Nejc Močnik, v bloku sta bila Jan Pibernik, ki ga je na servisu menjal Jan Jurič, in Luka Lazar, na mestu korektorja je igral Teo Podobnik, katerega je občasno menjal Leon Lombergar ter na mestu prostega igralca Metod Golob.

  Ker je na drugi tekmi Žirovnica premagala KekoOpremo Žužemberk, je o prvem mestu na turnirju odločala tekma med Calcitom in Žirovnico, ki je lani Kamničanom preprečila napredovanje na polfinalni turnir. Trener Gregor Hribar se je tudi na tej tekmi odločil za isto postavo kot na uvodni tekmi turnirja s Kočevjem – le sredi prvega niza je Forštnariča zamenjal Sojer in nato v igro ostal do konca tekme -, in z njo vztrajal do konca tekme. Za menjave, razen pri servisih, kjer se je izkazal Jan Jurič, niti ni bilo razloga, kajti mladi Kamničani so prikazali zelo dobro igro in premagali tudi Žirovničane ter se kot prvouvrščena ekipa uvrstili v četrtfinale državnega prvenstva.

  Čeprav na prvem tempu nismo bili najbolj uspešni, neizkoriščen je bil predvsem kapetan Luka Lazar, smo ves čas vodili. Zadovoljen sem bil predvsem s pristopom in odlično igro obeh sprejemalcev, ki sta z liberom omogočila dobre napade – podajalca sta bila na težki preizkušnji, saj sta zelo mlada, a sta zdržala pritisk. V igro na turnirju ni stopil le Anže Muršak,“ je po zmagi na turnirju v Kočevju povedal Gregor Hribar, trener mladincev Calcit Volleyballa.

   Izidi območnega prvenstva za mladince

   http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_MLA/2014_mladinci/2014_MCI_obmocno

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji