Uspešen začetek za prvo ekipo starejših deklic

  S turnirjem na OŠ Stranje se je v soboto začelo državno prvenstvo za starejše deklice. Calcit Volleyball ima v tej kategoriji ima dve svoji ekipi, ki obe igrata v skupini E, obe pa sta bili aktivni že v prvem krogu. Več uspeha je imela prva ekipa, ki je slavila tudi v medsebojnem dvoboju, premagala pa je tudi Kočevje. S polovičnim uspehom pa so svoje državno prvenstvo začeli kamniški starejši dečki, ki so na turnirju v Ljubljani izgubili s Črnučami ACH-jem, nato pa premagali Ljubljano Volley.

  Prva ekipa starejših deklic Calcit Volleyballa je na svoji prvi tekmi popolnoma nadigrala gostje iz Kočevja, ki jim je v dveh nizih prepustila le sedem točk. Prvi niz so dobile celo s 25:1. Brez večjih težav so opravile tudi s svojo drugo ekipo, ki je večji odpor nudila ekipi Novega mesta, a je tudi na tej tekmi ostala brez osvojenega niza. Z dvema zmagama na uvodnem turnirju skupine E, v skupini je še ekipa iz Krškega, ki je bila v soboto prosta, se lahko pohvalijo tudi Novomeščanke, ki so z 2:1 premagale Kočevje.

  Ker je bila kakovostna razlika na obeh tekmah velika, so priložnost dobile vse igralke. Tudi tiste, ki so novinke v veliki odbojki in ki so do zdaj igrale malo odbojko,“ je po dveh zmagah prve ekipe Calcit Volleyballa povedala trenerka Tanja Božinović. Svoj naslednji turnir bodo njene varovanke imele 12. oktobra v Novem mestu, medtem ko bo druga ekipa takrat počivala.

  Na kvalifikacijskem turnirju skupini B so varovanci Jureta Sitarja tudi z veliko mero smole izgubili svoje uvodno srečanje proti prvi črnuški ekipi. Oba niza sta se končala na razliko in kaj lahko bi se zmage veselili Kamničani. Kar jim ni uspelo v dvoboju s Črnučami, so popravili na naslednji tekmi z Ljubljano Volley, ko so v dveh nizih nasprotnikom prepustili le 25 točk. V skupini B sta še Lubnik, ki je izgubil obe tekmi ter Žirovnica, v nadaljnje tekmovanje pa se uvrstita najboljši dve ekipi iz vsake skupine. Naslednji kvalifikacijski turnir, skupaj jih bo pet, bo na sporedu 12. oktobra, vendar na njem Kamničani ne bodo igrali. Svoj novi preizkus bodo imeli tako šele 9. novembra na OŠ Hinka Smrekarja v Ljubljani.

  Omenimo še igralke, ki so igrale za prvo ekipo starejših deklic Calcit Volleyballa. To so: Eva Pogačar, Eva Skvarč, Veronika Beznik, Lana Mujanovič, Zala Špoljarič, Sara Sitar, Lana Žužek, Neža Ladink, Klara Ogrinec, Neža Grošelj, Tija Seretin, Klara Flerin, Atena Gojak.

  Izidi starejših deklic Calcit Volleyballa:

  http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_DCI/2014_deklice/2014_DCE_kv/2014_DCE_k_E

  Izidi starejših dečkov Calcit Volleyballa:

  http://www.odbojka.si/tekmovanja2014/2014_DCI/2014_decki/2014_DCI_kv/2014_DCI_k_B

  Napisal: Miha Štamcar

  Komentarji