S pravim pristopom v Žirovnico

  Čeprav varovanci Marka Brumna v Apeldoornu niso imeli najboljšega dne, predvsem to velja za drugi in tretji niz, so se domov vrnili dobre volje. V zlatem nizu so iz sebe iztisnili svoj maksimum, hkrati pa so dokazali, da so resnično prava ekipa, ki se ne predaja tudi, ko ji ne gre vse po načrtih.

  Na zadnjih nekaj tekmah se je za nas res lepo izteklo. Tako v pokalu proti Salonitu, kot zdaj proti Apeldoornu. Na povratni tekmi je igral korektor Michiel Van Dorsten, ki na prvi tekmi ni igral. Z njim je bila igra Apeldoorna popolnoma drugačna. Prvi niz smo še odigrali dobro, medtem ko so domačini naredili veliko napak na servisih, v nadaljevanju pa smo padli v igri in vse do zlatega niza nam ni uspeoi sestaviti dobre igre od začetka do konca niza. Toda vedeli pa smo, da, če bomo telesno zdržali, lahko zmagamo zlati niz, kar se je tudi uresničilo. Res smo lepo stopili skupaj in zlati niz odigrali kot je treba, je pot do novega mednarodnega uspeha komentiral Štembergar Zupan.

  Prav tako je tekma v Apeldoornu še enkrat več potrdila, da ima Calcit dejansko 12 enakovrednih igralcev. To je tudi razlog, zakaj Kamničani sploh lahko zdržijo naporni ritem tekmovanja.

  Da, to je res, jaz bi rekel, da je to dobra stran naše ekipe, tudi prednost v primerjavi z drugimi ekipami v našem prvenstvu, da imamo toliko enakovrednih igralcev. Na ta način trener lahko rotira in išče udarno postavo, ker pri nas odloča tudi dnevna forma. V Apeldoornu smo igrali praktično vsi in na koncu je bil tudi to eden od razlogov za končni uspeh.

  Do konca leta kamniško ekipo čakajo še štiri tekme, prva bo na sporedu v soboto v Žirovnici. Kamničani so že nekoliko utrujeni, kajti zanje bo to v manj kot mesecu dni že osma tekma.

  Mislim, da je že kliše, če rečem, da moramo iti v vsako tekmo na polno, brez podcenjevanja in prepričan sem, da smo tako zreli, da pristop ne bi smel biti problem. Pojavlja se sicer že utrujenost, kar pa ne bi smel biti izgovor. Sicer pa smo bili včeraj dopoldne še v Amsterdamu, popoldne pa že na treningu v Stranjah, tako da bomo dobro pripravljeni na sobotni obračun. Kot rečeno bo v veliki meri odločal pristop k tekmi, na papirju smo favoriti resda mi, vendar bomo morali to potrditi še na igrišču, kapetan kamniške ekipe ne želi vnaprej napovedovati nove zmage. Na vsak način pa bodo Kamničani skušali leto končati z novimi štirimi zmagami, kajti po gostovanju v Žirovnici jih v sredo doma čaka lokalni obračun s Triglavom, nato pa še turnir srednjeevropske lige v Myjavi.  

  Spartak smo v pokalu challenge obakrat premagali, skušali ga bomo še tretjič, medtem ko smo z Amstettnom v pokalu challenge prav tako že igrali in obe tekmi dobili s 3:0. Nadejam si naše dobre igre, če bo to dovolj, da leto končamo brez poraza, bomo šele videli, sicer pa se naše misli že usmerjajo na zaključni turnir pokala Slovenije. Imamo dobre možnosti, da se uvrstimo v finale in morda v njem presenetimo ACH Volley, je pa res, da je tudi Krka zelo kakovostna ekipa in bo treba najprej premagati njo, če bomo sploh želeli razmišljati o finalu, se je prvega letošnjega velikega cilja, ob državnem prvenstvu, že nekoliko dotaknil Štembergar Zupan, ki je v letošnji sezoni enako uspešno igra na mestu sprejemalca ali korektorja.

  Ob tekmi v Žirovnici bodo v 13. krogu na sporedu še štiri tekme. V Mariboru bo štajerski derbi, Krka bo v Murski Soboti lovila še zadnji vlak za uvrstitev v modro skupino, Ravenčani bodo v Kranju iskali priključek za obstanek v ligi, medtem ko bodo Kanalci v svoji dvorani skušali presenetiti utrujene državne prvake.

  Pari 13. kroga v 1. DOL za moške:

  Sobota, 19. december: National Žirovnica – Calcit Volleyball (ŠD pod Stolom, 19:30), Maribor – SIP Šempeter (ŠD Tabor, 18:30), Panvita Pomgrad – Krka (dvorana OŠ I., Murska Sobota, 18:00),Triglav Kranj – Fužinar Metal (ŠD Planina, 17:30), Salonit Anhovo – ACH Volley (ŠD Kanal, 19:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji