Puconci so lahko zelo neugodni

  Pri Ribičevih varovankah je že čutiti veliko mero utrujenosti, saj je za njimi izredno naporno obdobje, vendar bodo morale stisniti zobe in odigrati še zadnje štiri tekme v letu 2015.

  Za nami je resnično veliko število tekem in že kar nekaj časa igramo v ritmu sobota-sreda-sobota, tako da časa za regeneracijo ni veliko. Vendar nam ne preostane drugega, kot da odigramo še štiri tekme in skušamo leto končati s štirimi zmagami, pred jutrišnjim gostovanjem v Puconcih pravi Ribič, ki ekipe, ki jo vodi Bojan Novak, čeprav v letošnji sezoni ni tako uspešna, kot je bila v prejšnjih, nikakor ne podcenjuje.

  V Puconcih je bilo vedno burno, saj Pucončanke doma vedno igrajo dobro. Morali bomo od prve točke naprej resno odigrati tekmo, da ne bi slučajno zgodila kakšna zadeva, kajti, če jim dovoliš igrati, so lahko zelo nevarne. Predvsem bomo morali biti mi tisti, ki bomo narekovali ritem tekme. Zavedamo se, da je kakovost na naši strani, a bo to treba dokazati še na igrišču.

  Če je bil med sezono pristop k nekaterim tekmam slovenske lige nekoliko slabši, so na zadnjih Calcitovke spet zaigrali bolje.

  Tudi sam imam občutek, da v nekaterih elementih delujemo bolje, kot smo med sezono. Upam, da bomo s tekme v tekmo še boljši in da bomo ta ritem stopnjevali do zaključnega turnirja pokala Slovenije, ko bo prvi vrhunec sezone. V ozadju počasi že razmišljamo tudi o pokalnem tekmovanju, vendar se moramo vseeno pred tem osredotočiti na tekme, ki so zdaj pred nami. Po tekmi z Branikom v Poreču bomo imeli več kot teden dni časa, da se v miru pripravimo na zaključni turnir. Ampak kot rečeno, najprej so na vrsti Puconci, potem v sredo Zgornja Gorenjska, potem pa bomo razmišljali o turnirju in Poreču.

  V sredo je na prijateljski tekmi proti kitajski ekipi Guangdong Evergrande zaigrala tudi Bolgarka Slavina Koleva.

  Za zdaj ni glede Koleve še nič novega. Pustili smo si še nekaj časa za razmislek, v igri je še nekaj igralk, nekaj opcij je, ampak še premišljujemo, kaj in kako, je o morebitni novi igralki v dresu Calcita Ljubljane dejal Gašper Ribič.

  Sicer pa jim je na nekaj treningih na pomoč priskočila tudi njihova nekdanja organizatorka igre Tea Lenarčič, saj Cecilia Aragao zaradi težav s kolenom ni mogla trenirati.

  Hvaležni smo Tei, da nam je priskočila na pomoč, s treningi pa je zdaj začela tudi Cecilia, ki je bila na pregledu in kot kaže ji ne bo treba na operacijo, je še dodal Ribič.

  V 13. krogu 1. DOL za ženske bo najbolj zanimivo v Ljubljani. Vitalovke, ki v letošnji sezoni igrajo odlično in so bile ob Novi KBM Braniku edine, ki so premagale GEN-I Volley, bodo to skušale ponoviti tudi na Galjevici. Najlažje delo na papirju čaka Novo KBM Branik, ki bo doma igrala proti zadnjeuvrščeni Aliansi-Šempetru, Formis bo skušal presenetiti vse boljše Braslovčanke, ki so vse bliže uvrstitvi v modro skupino, s podobnimi željami bodo v tekmo proti Luki Kopru šle tudi mlade gorenjske odbojkarice.

  Pari 13. kroga v 1. DOL za ženske

  Sobota, 19. december 2015: Kema Puconci – Calcit Ljubljana (Zelena dvorana Puconci, 18:00), Nova KBM Branik – Aliansa-Šempeter (ŠD Lukna, 18:00), UOK Vital Ljubljana – GEN-I Volley (ŠD Galjevica, 19:00), Formis – Braslovče (VŠD Hoče, 19:00), Zgornja Gorenjska – Luka Koper (ŠD pod Stolom, 17:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji