S pomlajeno ekipo četrti

  Z malce več zbranosti bi varovanci Gregorja Hribarja morda imeli kakšno točko več, vprašanje pa je, ali bi višje od tretjega mesta lahko prišli. V zadnjem krogu so si z zmago proti Framu zagotovili končno četrto mesto, v primeru poraza pa bi bili šesti.

  Glede na to, da smo imeli v primerjavi z lani precej spremenjeno zasedbo, mislim, da smo imeli lani močnejšo ekipo, smo bili na koncu četrti. Morda delno tudi zato, ker je bila letos liga malenkost slabša. Z zmago v zadnjem krogu proti Framu smo si ohranili četrto mesto, kar je lepo uspeh, je bil s končnim izkupičkom svojih varovancev zadovoljen Hribar.

  Končno četrto mesto ima še toliko večjo težo, ker so bili v ekipi štirje igralci letnika 1999, trije od njih so bili bolj ali manj standardni člani, veliko priložnosti je dobival tudi Rok Forštnarič.

  Predvsem v drugem delu sezone smo skušali čim več igrati z njim. Bor Jese Rotar, Teo Podobnik in Kristjan Krt so ves čas začenjali tekme, pa tudi Rok Forštnarič je dobival priložnost. Če bi na treningih tudi sam pokazal več želje po igri, bi igral še več. Vsekakor je to, da se je toliko mladih igralcev kalilo v drugi ligi, je pomembno tudi za prihodnost kluba, se Hribar že spogleduje z novo sezono, v kateri bo prišlo do združitve druge in tretje članske ekipe, ki je zadnjih dve sezoni igrala v 3. DOL.

  V letošnji sezoni imeli veliko težav s prisotnostjo na treningih. Nekaj igralcev je že treniralo tudi s prvo člansko ekipo, tako da smo imeli včasih nekoliko manjšo kakovost treninga. In že zaradi tega je rezultat toliko boljši. Vsekakor pa so tekme v drugoligaški konkurenci za razvoj mladih igralcev več kot dobrodošle, saj so odskočna deska za prestop v prvo ekipo.

  Čeprav je bila v minuli sezoni kakovost v 2. DOL nekoliko slabša, odstopale so Črnuče ACH I, je to še vedno valilnica mladih igralcev in ima svojo draž.

  Zagotovo je druga liga zelo koristna za mlajše igralce. V njej se ni ravno lahko zadržati in tudi v letošnji sezoni so imele nekatere ekipe kar nekaj težav, da niso izpadle. Izstopali pa so Črnučani, ki so bili razred zase, vsekakor pa se tudi v prihodnji sezoni obeta zanimivo tekmovanje, je še dejal Hribar.

  Za Calcit Volleyball II so v letošnji sezoni igrali: Žan Bezjak, Teo Podobnik, Jernej Smrekar, Rok Forštnarič, Kristjan Krt, Luka Lazar, Tine Makovec, Peter Lombergar, Leon Lombergar, Uroš Kočevar, Pino Lenart Lah in Bor Jese Rotar.

  Komentarji