Zaustavile so jih poškodbe

  Prvi cilj pomlajene kadetske ekipe, v kateri so bile le štiri igralke po letih že kadetinje, vse druge pa so bile starejše deklice, je bil, da se uvrstijo v A ligo. To jim je tudi uspelo, na koncu pa so se morale zadovoljiti z 22. mestom.

  Ker smo imeli pomlajeno zasedbo, je bil naš prvi cilj priti v A ligo, da bi igrali proti čim močnejšimi nasprotnicami. V svoji nameri smo uspele, je pa res, da bi bilo dobrodošlo, če bi se uvrstili kakšno mesto višje, toda po drugi strani me veseli, da je ekipa napredovala. To je bilo najbolj vidno na zadnjem turnirju, ko smo v glavnem igrali proti enakovrednim ekipam, dekleta so igrale kompaktno, navdušeno in prav veselje je bilo videti, kako so napredovale v primerjavi na začetek sezone. Mislim, da imamo zdaj dobro izhodišče za prihodnjo sezono, je o nastopih kamniških kadetinj dejala njihova trenerka Tanja Božinović.

  Za kadetinje Calcit Volleyballa so v letošnji sezoni igrale: Sara Sitar, Lana Žužek, Zala Špoljarič, Meta Ahačič, Tia Košir, Eva Seretin, Nika Koželj, Nives Juhant, Lara Bošeska, Nina Šmidovnik, Atena Gojak in Neža Grošelj.

  Rezultatsko uspešnejše so bile mlade kamniške odbojkarice v konkurenci starejših deklic, ki bi, če ne bi bilo težav s poškodbami in boleznimi. Na koncu jim je za uvrstitev na polfinalni turnir zmanjkal le niz, na turnirju za deveto mesto pa so izgubile obe tekmi in sezono končale kot dvanajste.

  Resnično smo imele tudi nekaj smole, saj si je ena od napadalk strgala mišico v rami in ni igrala dva meseca, druga blokerka pa je bila zaradi zdravstvenih težav odsotna mesec dni in pol. Na žalost so si nekatere igralke vmes privoščile še smučanje, to pa se je potem poznalo na tekmah. Ampak ne glede na vse težave nam je zmanjkal le niz, da bi se uvrstile na polfinalni turnir, tako da nam je preostal boj za deveto mesto, na katerem pa smo igrale brez dveh igralk, ki sta se raje odločili za ekskurzijo v Benetke, je o poteku sezone povedala Božinovićeva, ki pa meni, da imajo dekleta dobro osnovo za napredovanje.

  Če bodo ključne igralke še naprej pridno trenirale, bomo imeli bolj kompletno ekipo kadetinj, deklic je pa veliko in je tudi nekaj potenciala. Res je, da je pri delu z mladimi najbolj pomembno, da predvsem osvojijo dobro tehniko in taktiko, vendar je prav tako pomembno, da se naučijo pravila športnega življenja in pridobijo dobre osnove za dolgo in uspešno ukvarjanje športom. Za izgradnjo enega ali nekaj dobrih igralcev je potrebna tudi dobra ekipa, ki bi v celoti upoštevala razvojna načela in to za daljši čas. Žal pa to težko dosežemo, ker vsak ima svojo vizijo, svoja pričakovanja in želje in jih je težko uskladiti. Še naprej moramo vztrajno delati in iskati posameznike, ali generacijo, ki bo s svojim odnosom, delom in rezultatom poplačala ves trud in potrpljenje, ki smo ga vložili v delo z vero, da bo ta cilj dosežen, pa je o prihodnosti svojih varovank povedala trenerka starejših deklic Calcit Volleyballa.

  Za starejše deklice Calcit Volleyballa so v letošnji sezoni igrale: Zala Špoljarič, Nina Šmidovnik, Nika Koželj, Tia Košir, Živa Javornik, Meta Ahačič, Nives Juhant, Eva Seretin, Neža Grošelj, Eva Suhadolčan, Lara Bošeska in Alja Somrak.

  Komentarji