Mladince so zaustavili sodniki

  Čeprav je od polfinalnega turnirja mladinskega državnega prvenstva že skoraj šest mesecev, Aleš Hribar še vedno ne more pozabiti na vse sodniške napake v odločilni tekmi za uvrstitev na finalni turnir. Kamničani so v uvodni tekmi turnirja premagali kranjski Triglav, v boju za neposredno uvrstitev na finalni turnir športno priznali, da so bili Šempetrani boljši, v repasažu pa so jih na poti do drugega mesta, ki je še prinašalo nastop med najboljšimi štirimi slovenskimi mladinskimi ekipami, zaustavile sodniške odločitve.
  Še vedno ne morem pozabiti dogajanj na polfinalnem turnirju v Framu, ko je bila sodnica tista, ki je določila, kdo bo zmagal. Če bi izgubil na pošten način, niti približno ne bi pomislil na takšno izjavo. Vse kar lahko rečem je, da je še dobro, da bodo imeli fantje letnika 1999 tudi v prihodnji sezoni priložnost, da se uvrstijo na finalni turnir, saj si glede na svojo kakovost to tudi zaslužijo. Upam, da ne bo spet vmes posegla kakšna višja sila. Na turnirju za peto mesto so sicer potrdili svojo kakovost, mi je pa žal, da so ostali brez možnosti, da bi se podali v boj za najvišja mesta. Prepričan sem, da bodo ti igralci kmalu potrkali tudi na vrata prve članske ekipe, tako da sem s te strani zadovoljen z letošnjo sezono, je igre mladinske ekipe komentiral Aleš Hribar.
  Za mladinsko ekipo Calcit Volleyballa so v letošnji sezoni igrali: Jan Fink, Rok Forštnarič, Aljaž Hrovat, Jan Jurič, Peter Kadunc, Jure Krašovic, Kristjan Krt, Matija Lakner, Teo Podobnik, Bor Jese Rotar, Noel Šimenc, Tom Sojer, Lan Spruk, Jan Vrhovnik.

  Tretja članska ekipa, v kateri je bilo kar nekaj igralcev iz mladinskih vrst, štirje, Bor Jese Rotar, Teo Podobnik, Rok Forštnarič in Kristjan Krt pa so že igrali za drugo ligo, je tekmovanje v 3. DOL – zahod začela dobro, žal pa nadaljevanje ni bilo tako uspešno. S sedmimi zmagami in trinajstimi porazi so bili deseti.
  Štartali smo dobro, toda že zgodaj se nam je sistem porušil, saj je Noel Šimenc, sicer eden od naših nosilcev igre, iz osebnih razlogov končal sezono. Sledili sta še poškodbi kolena Jureta Krašovica in prvega podajalca Toma Sojerja, tako da smo med sezono poniknili in jo končali z zadnjimi močmi. Dvajset osvojenih točk in deseto mesto se morda vidi kot slab dosežek, toda, če bi sezono končali v zasedbi, v kateri smo jo začeli, bi imeli vsaj tri, štiri zmage več, kar bi nam prineslo najmanj sredino lestvice. Žal tudi sam zaradi obveznosti v prvi ekipi nisem mogel biti na vseh tekmah, tako da je bilo letos težko voditi ekipo. Ampak osnovni cilj, da si fantje naberejo izkušnje, smo dosegli in mislim, da si nekaj igralcev zasluži igranje v drugi članski ekipi. Skratka, s končno uvrstitvijo nisem zadovoljen, zadovoljen pa sem z razvojem nekaterih igralcev, je Aleš Hribar spregovoril o tretji članski ekipi Calcit Volleyballa.
  Za Calcit Volleyball III so v letošnji sezoni igrali: Jan Fink, Aljaž Hrovat, Jan Jurič, Peter Kadunc, Jure Krašovic, Jakob Krt, Matija Lakner, Gaj Prah, Gašper Rode, Noel Šimenc, Tom Sojer, Lan Spruk, Nik Štebe, Andrej Videc.

  Kamniška kadetska ekipa se je v kvalifikacijah za uvrstitev v A ligo morala zadovoljiti s četrti mestom v svoji skupini, tako da so s tekmovanjem nadaljevali v B ligi. V njej so slavili devetkrat, enkrat izgubili in premočno osvojili prvo mesto v svoji skupini.
  Že pred sezono smo vedeli, da bo imela ta generacija veliko težav zaradi telesne višine, zato smo skušali priti do sistema igre, s katerim bi ta manko prikrili. Žal udeležba na treningih ni bila najboljša, tako da tega nismo mogli izpeljati na najboljši način. V kvalifikacijah za A ligo je bila Brezovica premočna, v boju z Go Volleyjem in Salonitom pa smo bili brez resne udeležbe na treningih tudi brez pravih možnosti. V B ligi smo brez težav osvojili prvo mesto. Največji pečat sta pustila Jan Fink in Matija Lakner, z izjemo nekaterih svetlih trenutkov pa z ekipo, kakšnega večjega uspeha nismo dosegli, pa je Aleš Hribar ocenil še nastope svoje kadetske ekipe.
  Za kadete Calcit Volleyballa so v letošnji sezoni igrali: Jan Fink, Peter Kadunc, Jakob Krt, Matija Lakner, Gaj Prah, Gašper Rode, Lan Spruk, Nik Štebe, Andrej Videc, Jan Vrhovnik.
  Napisal: Miha Štamcar

  Komentarji